Hercegovina Bike Road Tour

S ciljem razvoja cestovnog biciklizma i predstavljanja Hercegovine kao biciklističke destinacije u organizaciji udruge „Zdrav  Život – Kinezis“ i biciklističkog kluba „Brotnjo“

, a uz potporu "Turističkog klastera Hercegovine"  dana 10.09.2017. održana je rekreativna biciklistička manifestacija pod nazivnom „HERCEGOVINA Bike Road Tour“. Ova cestovna biciklistička tura u dužini od 170km krenula je  iz Čitluka ispred hotela „Brotnjo“ te prošla kroz sljedeća mjesta i gradove Hercegovine: Ljubuški, Grude, Posušje, Široki Brijeg, Mostar, Čapljina, Međugorje završavajući ponovno u Čitluku.

Cilj spomenute biciklijade bio je promocija cestovnog biciklizma u Hercegovini, kao i širenje sportsko-turističke ponude  i predstavljanje Hercegovine kao turističke destinacije. Na ovaj način se u Hercegovinu želi privući što više rekreativnih biciklista koji će uz bicikliranje obići kulturne i prirodne znamenitosti Hercegovine. Također se želi potaknuti lokalno stanovništvo na bicikliranje kao zdravu tjelesnu aktivnost. U samoj biciklijadi sudjelovalo je 25 biciklista iz 7 biciklističkih klubova sa područja Hercegovine i Hrvatske.

Imajući u vidu prirodne ljepote Hercegovine, njen gografski položaj i klimatske uvijete, kao i popularnost biciklizma i njegovu široku primjenu, očekujemo kako će lokalna zajednica prepoznati važnost ove organizacije za sportsko-rekreativnu, turističku, ali i kulturnu promociju Hercegovine. Iako prometnice nisu u najboljem stanju i ne postoji biciklistička infrastuktura svjedoci smo sve većeg broja stranih turista koji na svojim putovanjima biciklo koriste kao primarno ili pak sekundarno sredstvo obilaska destinacije.

Na tom valu i uz potporu "Turističkog klastera Hercegovine" kao i ostalih partnera koji su podržali našu manifestaciju nastaviti ćemo sa novim aktivnostima, poručili su organizatori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More