I Feel Slovenia – virtualna utrka “Tour of Slovenia” uskoro dolazi!

Biciklistički klub "Adria Mobil" u suradnji s agencijom Sport Media Focus i Slovenskom turističkom zajednicom organizator je prve virtualne utrke "Tour of Slovenia", namijenjene rekreativnim biciklistima, koji će voziti u pratnji s nekim od najboljih slovenskih profesionalaca, uključujući i trenutno najboljeg biciklistu na svijetu.

Biciklizam je već neko vrijeme spot u kojem možete biti aktivni tijekom svih 12 mjeseci u godini. Sezona se proširila na cijelu godinu, a rezultat toga je i brzo rastuća industrija biciklističkih trenažera, koji omogućavaju biciklistima vožnju atraktivnim biciklističkim rutama iz udobnosti svog doma.
 


Svjedoci smo procvata virtualnih biciklističkih platformi na kojima putem simulatora možemo pronaći biciklističke rute koje simuliraju stvarne karakteristike utrke. I Feel Slovenia, virtualna utrka po Sloveniji će se odvijati na platformi Rouvy, čija je iznimna prednost što biciklist promatra okolinu rute tijekom cijele vožnje uz pomoć pravih video snimaka.

Virtualni obilazak utrke po Sloveniji sastojat će se od 5 etapa, koje će biti na rasporedu svake subote – s početkom u 19:00 sati po srednjoeuropskom vremenu – između 27. veljače/februara i 27. ožujka/marta 2021. U prve četiri etape rekreativni biciklisti moći će se uživo natjecati s četiri zvijezde Slovenskog i Svjetskog biciklizma – Primož Roglič, Matej Mohorič, Jan Tratnik i Jani Brajkovič. Trenutni broj 1. na muškoj UCI ljestvici Primož Roglič, koji je ujedno i ambasador Slovenske turističke zajednice, snimio je posebni video u kojem se obraća biciklistima iz cijelog svijeta i poziva ih da sudjeluju na virtualnom obilasku utrke po Sloveniji.
 


Etape:

  • 27. veljače/februara 2021.: Cerklje – Vrh pod Krvavcem, 13.8km / Sponzor etape: Generali; specijalni gost: Matej Mohorič (Bahrein Victorius)
  • 6. ožujka/marta 2021.: Črnomelj – Novo mesto, 42.3 km / Sponzor etape: Hervis; specijalni gost: Jani Brajković (Adria Mobil)
  • 13. ožujka/marta 2021.: Izola – Šmarje – Koper, 39 km / Sponzor etape: Frutabela; specijalni gost: Jan Tratnik (Bahrein Victorius)
  • 20. ožujka/marta 2021: Bohinj – Bled – Pokljuka, 40.3 km / specijalni gost: Primož Roglič (Jumbo Visma)
  • 27. ožujka/marta 2021.: Kronometar u Ljubljani, 17.6 km

Svaka etapa računat će se kao samostalna utrka, a na kraju svake etape pobjednik će simbolično osvojiti virtualni zeleni dres. Među onima koji će nastupiti na svih pet etapa, zeleni dres za pobjednika bit će dodijeljen u muškoj i ženskoj kategoriji, odnosno u dobnim skupinama do 20-30, 30-40, 40-50, 50-60 i više godina 60.

Virtualna utrka "Tour of Slovenia" bit će izuzetna prilika za promociju Slovenije kao biciklističke destinacije, pa je sudjelovanje najboljih slovenskih biciklista, koji su ujedno i veliki ambasadori u svijetu, sjajna prilika za upoznavanje stranih biciklista s biciklizmom u Sloveniji i ljepotama Slovenije.
 


KK Adria Mobil i Sport Media Focus također će omogućiti streaming svih pet etapa na Rouvy-jevoj YouTube platformi.

Registracija na Rouvy platformi moguća je putem poveznice: www.race.rouvy.com 
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More