Čelnici Tour de Francea mogli bi zabraniti nastup Froomeu

Chris Froome možda ipak neće moći nastupiti na ovogodišnjem Tour de France.

Prema izvješćima Press Associationa, (iako organizator Giro d'Italia kaže kako je nemoguće spriječiti nastup Froomea u svibnju) izvori iz ASO-a ukazuju na to da organizator Toura ima više ovlasti po kojim bi mogao u slučaju spora zabraniti nastup određenim vozačima. Organizatori Tour de France navode kako neće dopustiti nastup Chris Froomea, ako se njegov slučaj ne riješi do srpnja.

 

Froome je trenutno pod istragom od strane tijela za borbu protiv dopinga nakon davanja uzorka urina na Vuelta a España 2017. godine za koju je utvrđeno da sadrži dvostruku dopuštenu koncentraciju lijeka za astmu salbutamola.

 

Osim ASO, UCI također ima moć suspendirati Froomea iz nadolazećih utrka. Međutim, predsjednik UCI-a David Lappartient izjavio je da to nije nešto što međunarodno upravljačko tijelo sporta trenutno razmatra.

 

"Privremeno suspendiranje vozača za salbutamol nikad nije bilo učinjeno i moramo poštivati ​​prava Chris Froomea. Nije moguće imati dvostruka mjerila“ , rekao je Lappartient.

 

"Nijedna druga međunarodna federacija nije donijela ovu odluku za salbutamol. Dakle, mi bismo bili jedina međunarodna federacija koja je kaznila za to samo jednog vozača.


Froomeova sljedeća utrka u pripremi za Giro bit će Tour of the Alps, petodnevna utrka koja započinje 16. travnja, gdje će se nadati boljem rezultatu nego u prve dvije utrke 2018. godine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More