Imola 2020: Nakon kronometra, van der Breggen ponovno zlatna

Anna van der Breggen pobijedila je na današnjoj utrci Svjetskog prvenstva koje se održava u Imoli, te tako osvojila dvije zlatne medalje u samo tri dana.

Van der Breggen se izdvojila iz glavne skupine tijekom pretposljednjeg kruga 143 kilometra dugačke utrke, na usponu na Cima Gallisterna 40-ak kilometara prije cilja te je postala neuhvatljiva za ostatak društva. Ciljem je prošla 1:20 minuta ispred srebrne i brončane, sunarodnjakinje i braniteljice naslova Annemiek van Vleuten te Talijanke Elise Longo Borghini.

Za Van der Breggen, koja je i olimpijska pobjednica u cestovnoj vožnji, ovo je drugi svjetski naslov u ovoj disciplini, zlatna je bila i prije dvije godine u Innsbrucku.

Prije dva dana Van der Breggen je osvojila i naslov Svjetske prvakinje u vožnji na kronometar te je tako postala tek druga biciklistica koja je uspjela na istom SP osvojiti naslove i na kronometru i u cestovnoj utrci. Prije nje to je uspjelo samo legendarnoj Francuskinji Jeannie Longo 1995.

REZULTATI:
1. Anna van der Breggen (Niz) 4:09:57
2. Annemiek van Vleuten (Niz) +1:20
3. Elisa Longo Borghini (Ita) +1:20
4. Marianne Vos (Niz) +2:01
5. Liane Lippert (Njem) +2:01
6. Lizzie Deignan (VB) +2:01
7. Katarzyna Niewadoma (Polj) +2:01
8. Cecilie Ludwig (Dan) +2:41
9. Lisa Brennauer (Njem) +3:08
10. Marlen Reusser (Švi) +3:08

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More