Je li biciklizam uzrokuje erektilnu disfunkciju?

Nekoliko je studija u prošlosti pokazalo da pretjerano korištenje biciklizma može uzrokovati erektilnu disfunkciju. Istraživanja su također pokazala da biciklizam može uzrokovati niže razine spermija i ukočenost penisa.

Međutim, nedavna studija provedena na više od 2.500 biciklista tvrdi da biciklizam nema negativan utjecaj na sposobnost obavljanja seksualno.

Isto tako, gledajući starosnu dob, studija je pokazala da je erektilna disfunkcija manje vjerojatna među starijim biciklistima.

Istraživanje je također otkrilo da su biciklisti koji su stajali više od 20 posto vremena tijekom vožnje biciklom imali znatno manju vjerojatnost da će doživjeti „obamrlost genitalija“, u usporedbi s biciklistima koji nikad nisu bili.

Istina je vjerojatno da nije idealno duže trljanje muškog spolnog organa na biciklističkom sjedalu. Međutim, koristi od biciklizma su mnogo veće nego što je ovaj problem.

Ako želite nešto više saznati o ovoj studiji posjetite OVAJ link.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More