Jedva vidi, a prešao 700 kilometara na biciklu kako bi vidio Jadransko more

Index.hr

Marcin Žarnieck, 38-godišnji Poljak u dva tjedna je prešao s biciklom 700 kilometara, no to ne bi bilo ništa neobično da nije riječ o osobi koja je slabovidna te da je krenula na put prema Hrvatskoj kako bi po prvi put u životu vidjela more.

Marcin je stigao do Zagreb, a biciklom je na put krenuo jer nema novca za druga prijevozna sredstva. Tvrdi da će uskoro izgubiti vid te da mu je želja da prije toga vidi more.

Marcin boluje od retinopatije. Prepričao je da se prerano rodio i bio inkubatoru te da je to uzrok svemu, a da su ga liječnici pogrešno liječili.
 


"U daljini vidim samo obrise, zato idem sporednim cestama. Kada vidim prometni znak zaustavim se blizu njega da ga vidim. Skoro sam pao u polje suncokreta. Muče me boje", kazao je Marcin za Index.hr, dodavši kako vozi u sandalama.

U dva tjedna putovanja spavao je u šatoru, a jeo je, priča, samo peciva. Tek si je ponekad priuštio i hot-dog "da pojede nešto mesno".

Kaže da se u Poljsku mora vratiti najkasnije 29. srpnja jer će tada održati koncert. Glazba je također važan dio njegova života.

"Htio bih vidjeti Split i Dioklecijanovu palaču, Zadar, Rijeku. To sam vidio na YouTubeu i prekrasno je. Jako bih želio vidjeti i Dubrovnik, ali on je jako daleko", kaže Marcin.

Foto: Index.hr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More