Jesus Herrada osvojio 6.etapu Vuelte, Teuns preuzima vodstvo u utrci

Jesus Herrada (Cofidis) krenuo je snažno na završnom usponu kako bi osvojio šestu etapu Vuelte što mu je u konačnici i pošlo za rukom, dok je Dylan Teuns (Bahrein-Merida) zauzeo drugo mjesto i preuzeo ukupnu prednost na utrci.

Herrada je prošao Teunsa na oko 200 metara do cilja, kako bi osovjio 198,9 kilometara dugu etapu koja je završavala na vrhu brda u Ares del Maestratu u istočnoj Španjolskoj.
 


Bivši vođa utrke Miguel Angel Lopez pao je na treće mjesto, jednu minutu iza Teunsa. David de la Cruz (Team Ineos) preselio se na drugo, sa 38 sekundi zaostatka.

Nicolas Roche, jedan od ranih sveukupnih vođa, bio je među vozačima koji su se morali povući iz Vuelte nakon pada u pelotonu. Rigoberto Uran, Hugh Carthy i Victor de la Parte također su se povukli nakon što su sudjelovali u padu, koji se dogodio na polovici jučerašnje šeste etape.

"Počeo sam shvaćati da je moguće obući dres vođe u Grand Tour utrci. To je bio cilj u ovoj Vuelti i da, uspio sam”, rekao je novi vođa Vuelte. "Znao sam da je to moguće, i zato sam dan ranije bio razočaran što nisam bio u grupi koja je bila u bijegu. Ali ipak sam nastavio voziti dalje na uspon kako ne bih izgubio previše vremena. Zapravo je sve bilo po planu".

"Na 4 km do cilja, znao sam da je uspon u trajanju od 3-4 minute moja specijalnost, poput Ardena, i odatle sam samo krenuo punom brzinom, uz nadu da nitko neće ostati i zakačiti se za kotač. U pelotonu je bio samo jedan vozač koji je mogao pratiti. Nisam se želio okretati da vidim tko je, bio sam previše koncentriran na cilj, ali u konačnici on je bio jači. Danas sam dao sve od sebe za dres vođe. Također i za pobjedu, ali na kraju etape je jedan momak bio pametniji ili jači".

Danas će se vozači suočiti s etapom dužine 183 kilometra koja će završiti zahtjevnim usponom na Mas de la Costa.

 

 

Rezultati 6.etape Vuelta a Espana 2019. (Mora de Rubielos – Ares del Maestrat)

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More