Jonas Vingegaard pobjednik treće etape CRO Race

Photo Credit: www.crorace.com

Jonas Vingegaard pobjednik je157 km duge treće etape na CRO Race koja se vozila od Sinja do Primoštena. Vingegaard je bio brži od Oscara Onleya na posljednjem vrlo jakom usponu.

Matej Mohorić je osvojio treće mjesetu. Ovo je Vingegaardu prva pobjeda nakon Tour de Francea.

U bijegu su bili Manuele Tarozzi, Mark Christian, Nik Cemazar, Tobiasz Pawlak, Viktor Potočki, Vedad Karić i Mathias Reutimann. Grupa je radila zajedno kako bi stvorila razmak od 2 minute i 20 sekundi.

Skupina je uhvaćena 50 kilometara prije cilja. Vodila se žestoka borba za vodstvo među ekipama, ali nitko nije uspio stvoriti prednost.  

"Za mene je lijepo još uvijek moći pobjeđivati ​​na kraju sezone", rekao je Vingegaard. "Posljednjih nekoliko godina nisam bio tako dobar u tom razdoblju, tako da sam, naravno, sretan što još uvijek mogu pobjeđivati."

Nije zaboravio zahvaliti timskim kolegama koji su mu oslobodili put do pobjede. “Radili smo cijeli dan za to, tako da sam sretan što sam uspio pobijediti,” rekao je Vingegaard. Danac drži drugo mjesto u GC-u, odmah iza vodećeg u ukupnom poretku Jonathana Milana. "Ima još puno etapa pred nama. Ne znam ni jesam li prvi, mislim da je Milan još uvijek prvi. Forma je dobra i trudit ću se i dalje", zaključio je pobjednik Tour de Francea.

Četvrta etapa utrke kreće u četvrtak 30. rujna iz Biograda na Moru u 11:30 sati, cilj joj je u Crikvenici, a dolazak biciklista u Crikvenicu očekuje se između 16:41 i 17:11 sati.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More