Kalendar SloEnduro i 4Fun serije utrka

Kalendar slovenske serije u MTB Enduro disciplini je predstavljen u proteklom tjednu, a ove godine imamo pet utrka u SloEnduro i šest utrka u 4Fun seriji.

Tri događaja iz prošlogodišnje serije 4Fun idu na "prvu ligu", SloEnduro je nešto lakši i finale se održava u Grožnjanu. Serija 4Fun je bez bodovanja.

Brdski biciklisti iz Slovenije, susjednih zemalja regije, kao i udaljenijih zemalja moći će u 2018 sezoni testirati se na pet utrka SloEnduro serije i šest u seriji 4Fun.

U usporedbi s prijašnjim godinama, enduro serija u slovenskom brdskom kalendaru doživjela je neke izmjene. U "Prvoj ligi" SloEnduro dominiraju vožnje na slovenskom tlu, a nakon četiri domaće serije, serija će se tradicionalno preseliti (s izuzetkom prošle godine) u Hrvatsku gdje će se održati i finale. Također, tri događaja su premještena u ovu seriju iz niza manje zahtjevnih 4Fun utrka.

Novo u seriji SloEnduro

SloEnduro sezona će biti otvorena 25. ožujka u Kamplc Enduro u Ajdovščini, lokaciji koja je u 2017. sezoni uspješno debitirala. Zatim, 5. svibnja slijedi događaj Enduro Krokar na Dobrni, koji se po prvi put našao u prvoj ligi, a u seriji 4Fun uspješno je realiziran tri puta.
17. lipnja ćemo imati oš jedan novitet Merjasec Enduro v Rušah, koji se prvi put održao u 2016 godini. Dana 26. kolovoza, treći novitet je Enduro Krvavec, koji je pokrenut 2015. godine kao utrka sa masovnim startom, nakon čega se u lokalnom parku svake godine održavalo nešto novo. Finale će se održati 14.listopada u dobrom starom Gržnjanu sa utrkom Enduro Grozni, koja je prošle godine bila jedina kvalifikacijska utrka za Svjetsku seriju EWS u SloEnduru.

Natjecanja u SloEnduro će biti pogodna za širi spektar vozača nego ikada ranije, a posebno u pogledu dužine. Utrke će biti jednodnevne bez prologa, a ukupna visinska razlika će biti ograničena na 1200 metara nadmorske visine. Kotizacija će biti ograničena na 35 eura.

Novo u seriji 4Fun

Puno toga novog čeka na sudionike četvrte sezone serije 4Fun, odnosno sve koji žele da se upoznaju sa ovom disciplinom. Već 18. ožujka sezona se otvara sa GoEnduro u okolini Gorice. 8. travnja, slijedi utrka u Italiji, što je već sedmi Enduro 3 Camini iznad Trsta, utrka koja je tradicionalno bila jedna od grubljih utrka serije SloEnduro. Potpuno novi događaj je Golovec Trails na Golovcu koji će se održati 13. svibnja. Isto vrijedi i za Poseka FunEnduro na Ravnah na Koroškem koja ide 26. svibnja. Matadown s grupnim startom iz Matajurja već je klasična utrka, a ove godine će se održati 5. kolovoza. Posljednja utrka u sezoni 4Funa serije je Trnduro i Reko i održati će se 8.rujna, i to je još jedna novost, iako je već ranije poznata i već je tri puta održavana.

U formatu natjecanja, organizatori će imati vrlo odriješene ruke, tako da utrke budu što jednostavnije, ne previše zahtjevne, te da sudionici neće trebati previše vremena za upoznavanje staze. Štoviše, bodovanje za 4Fun utrke će se ukinuti, jer će SloEnduro serija biti dostupna svima koji žele sakupljati bodove kroz sezonu. Novost će biti utrka dobnu kategoriju od pet godina.

Ne zaboravimo, Black Hole Enduro nedostaje u SloEnduru ove godine. Naime, 30. lipnja i 1. srpnja, utrka će se održati na granici Slovenije i Austrije i po prvi put se našla u enduro disciplini utrka na kalendaru svjetske enduro serije (EWS).

Bitno je spomenuti da od ove zime, SloEnduro ima novo vodstvo.

Kalendar SloEnduro i 4Fun za 2018.sezonu

18. ožujka – 4Fun1: GoEnduro 4Fun, Gorica (Ita) organizator U.C. Caprivesi
25. ožujka – SloEnduro 1: Kamplc Enduro, Ajdovščina, organizator DK Kampelc
8. travnja – 4.Fun 2: 7. Enduro 3 Camini, Trst (Ita), domaćin A.S.D. 360 MTB
5. svibnja – SloEnduro 2: Enduro Krokar, Dobrna, organizator KD Krokar
13. svibnja – 4Fun 3: Golovec Trails, Ljubljana, organizator Golovec trails
26. svibnja – 4Fun 4: Poseka FunEnduro, Ravne na Koroškem, organizator ZKSTM Ravne na Koroškem
17. lipnja – SloEnduro 3: Merjasec Enduro, Ruše, organizator Sportsko Društvo NLP
5. kolovoza – 4.Fun 5: Matadown, Vernasso (Ita), organizator Vallimpiadi
26. kolovoza – SloEnduro 4: Enduro Krvavec 2018, Krvavec, organizator ŠD BAM.Bi
8. rujna – 4Fun 6: Trnduro, Rijeka (Hrv), organizator BBK Team Rodeo
14. listopada – SloEnduro 5: Enduro Grozni, Grožnjan, (Hrv), organizator BBK Grožnjan

Više na: www.sloenduro.com
Foto: Matic Slamič / Izvor: MTB.si

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More