Andre Greipel odsprintao do pobjede na 1. etapi Tour Down Under

Andre Greipel (Lotto Soudal) prvi je vozač koji je obukao na sebe dres vođe 2018. Santos Tour Down Under nakon što je uspio da odsprinta do pobjede ispred australske sprint zvijezde Caleba Ewana i trostrukog svjetskog prvaka Peter Sagana u grupnom sprintu, na kraju etape koja se vozila od Port Adelaide do Lyndocha u dužini od 145km.

Greipel je skočio u snažni sprint i uspio da se probije i održi svoju poziciju ispred Caleba Ewana (Mitchelton-Scott) i Elia Viviani (QuickStep Floors), te tako došao do svoje 17. etapne pobjede. Ewan je završio na drugom mjestu dok se Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) ušuljao ispred Viviania te tako zauzeto 3. mjesto.

 

"Veliko hvala ide mom timu, postavili su me u odličnu poziciju za sprint", rekao je Greipel. "Nažalost, već smo u samom startu ostali bez jednog vozača pa smo morali raditi sa ostalim timovima koji su pravili bjegove, kako bismo mogli pričekati do zadnjih kilometara i napraviti dobru poziciju za grupni sprint."

Rano na početku etape trio je skočio i napravio bijeg od grupe u vodstvu koje je dostiglo do pet minuta. Will Clarke (EF Education First-Drapac), Scott Bowden (UniSA-Australija) i Nickolas Dlamini (Dimension Data) dobro su radili zajedno do 39 kilometara, kada je Bowden otpao iz vodstva.

Clarke je išao solo skoro 30 kilometara i konačno bio uhvaćen samo 10 km do cilja, jer su se timovi sprintera počeli pripremati za zauzimanje pozicija.

Tour Down Under se nastavlja sutra sa 148,6 km dugom etapom koja počinje u Unleyu i završava s teškom usponom u Stirlingu.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More