Katastrofa u Novom Mestu: snijeg srušio krov velodroma

Snježne neprilike zadaju velike neugodnosti u mnogim dijelovima Slovenije, a nemili incident dogodio se u naselju Češča vas kod Novog mesta. Snijeg je srušio krov velodroma, odnosno Olimpijskog trening centra Češča vas, gdje tijekom zimskih mjeseci treniraju biciklisti i atletičari.

Pogledajte video kako se pod teretom snijega urušio krov:

Video: Rušenje strehe Novomeškog velodroma

U Novom Mestu je tijekom noći i zadnjih sati palo 50 do 60 centimetara snijega. Težina potonjeg je očito bila prevelika za krov velodroma koji se urušio sam u sebe.

Zbog preopterećenosti šator se slegnuo. I to unatoč činjenici da su svi protokoli uspostavljeni. Pretlak i temperatura bili su usklađeni, ali je preopterećenje bilo preveliko. Angažirali smo i vatrogasce koji su već ranije ispumpavali vodu, no ipak se dogodilo ono najgore“, priopćili su iz Zavoda Novo mesto koji upravlja objektom.

Nakon svih sjajnih vijesti koje smo dobili s velodroma u portugalskoj Anadiji, gdje su naše djevojčice i mladići ostvarili vrhunske rezultate, ovoga puta stižu loše vijesti s velodroma u Novom mestu. Zbog obilnih snježnih padalina popustio je i urušio se krov tamošnje zgrade. To znači da održavanje državnog prvenstva, koje bi se trebalo održati ovog vikenda, nažalost neće biti moguće“, napisali su iz Slovenskog kolesarskog saveza.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More