Kittel nezadovoljan otvaranjem sezone

Marcel Kittel vraća se kući s Dubai Toura bez etapne pobjede svjestan da njegov novi tim, Katusha-Alpecin ima još dosta posla ispred sebe kako bi bili konkurentni QuickStep Floorsu i momčadi Dimension Data u sprinterskim završnicama.

Nijemac je završio na šestom mjestu na posljednjoj etapi nakon što mu je pad Nacera Bouhanija (Cofidis) u posljednjem zavoju otežao put ka boljem rezultatu. Njegovi suvozači Marco Haller i Rick Zabel bili su pozicionirani na čelu pelotona no, ostali su nemoćni pokraj Elia Viviania (QuickStep Floors) koji je stigao do još jedne etapne i ukupne pobjede na Dubai Touru.

Kittel je dominirao na posljednja dva izdanja Dubai Toura sa svojom bivšom momčadi QuickStep Floors, osvojivši ukupno 4 etape i 2 pobjede u generalnom plasmanu. Ove godine nejgov lead-out vlak se još uvijek uigrava. I dok su neki njegovi suvozači iskazali nezadovoljstvo i frustracije, Kittel je ostao miran i pokazao svoju klasu nakon svakog sprinta. Fokusirao se na učenje iz grešaka kako bi se što prije vratio na pobjedničke staze.

Zajedno s ostatkom momčadi pedalirao je do hotela nakon etape te osvrnuo na sprint završnicu i iznio svoje mišljenje.

„Svi smo razočarani što danas nismo uspjeli ostvariti dobar rezultat. Mislim da je presudio pad koji se desio u zadnjem zavoju. Nijedan tim se još nije bio pozicionirao, kao ni mi. Zatim nakon pada je nastala totalna zbrka, svi smo se borili samo da dođemo do linije cilja,“ objašnjava Kittel.

„Pokušao sam uloviti Marca i Ricka koji su ostali naprijed nakon pada, ali nisam uspio. Na koncu, Marcovo drugo mjesto nije loš rezultat, ali danas smo ciljali pobjedu.“

Kittel će se vratiti u Ujedinjene Arapske Emirate za Abu Dhabi Tour koji počinje 21. veljače. Uvjeren je kako je njegova momčad puno naučila iz ovotjednih grešaka te da će naredna utrka biti daleko uspješnija.

„Vrijeme je da učimo i rastemo kao momčad. To je bio glavni cilj Dubai Toura. Imat ćemo o čemu pričati nakon ove utrke, ali zaista vjerujem kako ćemo iz ovoga izaći još jači,“ zaključio je Nijemac.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More