Kolaps Wigglea, Chain Reactiona, Bikestera, Fahrrada, Probikea ili Bikeshopa prijeti sektoru biciklizma

Katastrofa među velikim internetskim trgovinama nakon što je Signa Sports United, tvrtka kojoj pripadaju Wiggle i Chain Reaction, suspendirana s burze zbog svojih financijskih problema. Problemi su također utjecali na druge poznate internetske trgovine koje pripadaju istoj poslovnoj grupi.

Tvrtka  Signa Sports United je prije nekoliko dana najavio paralizu svih svojih operacija i ukazuje na svoje raspuštanje. Situacija do koje je došlo nakon krize koju je posljednjih godina pretrpio online maloprodajni sektor WiggleCRC-a, tvrtke koja je nastala spajanjem dvaju divova kao što su Wiggle i Chain Reaction Cycles.

Na to je utjecala i gospodarska situacija matične tvrtke Tennis-Point GmbH, podružnice tvrtke u Njemačkoj, koja je već pokrenula stečajni postupak i koja uključuje trgovine kao što su Bikester, Fahrrad, Probike ili Bikeshop.

Signa Sports United započela je s trgovanjem na Njujorškoj burzi krajem 2021. U to su se vrijeme njezine dionice trgovale po cijeni od oko 9 USD, brojka koja je početkom listopada pala na 0,94 USD zbog, prema samoj tvrtki, “likvidnosti i pitanja profitabilnosti” uzrokovana smanjenom potražnjom i viškom zaliha koji su umanjili učinak tvrtke.

Situacija mjehurića koja je bila predviđena u mnogim područjima biciklističkog svijeta s internetskim trgovinama koje nude nedostižne cijene za većinu, na temelju gomilanja ogromnih količina zaliha, a koja je završila utapanjem tvrtke nakon financijske potpore Signa Holdinga, matična tvrtka Signa Sports Uniteda prestala je s radom.

Za potrošače, u prvom redu, za očekivati je da će ove online trgovine na malo pokušati prodati što više proizvoda kako bi minimizirali gubitke kao preliminarni korak za njihovo raspuštanje. Međutim, implikacije ovoga mogle bi ići dalje i utjecati na druge internetske i maloprodajne trgovine kojima bi se prodaja mogla smanjiti ako se dogodi očekivana lavina ponuda ovih divova. Zapravo, Wiggle i Chain Reaction već prikazuju ponude s oznakom Black Friday do 60% na neke od svojih proizvoda.

Očito će i mnogi brendovi osjetiti kataklizmu ovih trgovina jer su ove internet trgovine za mnoge od njih bili važan prodajni partner. Sve u svemu, dolaze turbulentna vremena za biciklističko tržište uz neizvjestan ishod.

Tko je Signa Sports United?

Signa Sports United globalna je tvrtka specijalizirana za sportsku e-trgovinu sa sjedištem u Berlinu. Tvrtka posjeduje tvrtke koje pokrivaju biciklizam, tenis i sportove na otvorenom te ima partnerstva s više od 1000 robnih marki. Ima više od 80 internetskih stranica i partnera s 500 trgovina koje opslužuju navodno 6,7 milijuna kupaca diljem svijeta.

Uz Wiggle CRC, grupa Signa Sports United uključuje Tennis-Point, Tennis Pro, Tennis Express, Fahrrad.de, Bikester, Probikeshop, Campz, Addnature i Outfitter. Tvrtka također posjeduje marku brdskih bicikala Nukeproof i marku cestovnih i gravel bicikala Vitus.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More