Novi Sad kandidat za domaćina EP u planinskom biciklizmu 2021. godine

Izvor: RTS.rs

Novi Sad je u najužem krugu kandidata za domaćina Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu.

Tim povodom je prijestolicu Pokrajine posjetio i generalni sekretar Evropske biciklističke federacije, Enriko dela Kaza.
 


Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu je takmičenje koje zahtjeva veoma visok nivo organizacije. Tako je na prethodnom šampionatu učestvovalo čak i do 1000 takmičara u svim kategorijama, ali istaknuto je da je Novi Sad kao kandidat spreman da ugosti sve učesnike.

U prethodne dve godine, Novi Sad i Petrovaradinska tvrđava su bili domaćini najboljim biciklistima Evrope i sveta u okviru pripremnih takmičenja koja su obavezna u toku kandidature. Zadovoljni smo što su Biciklistički klub “Novi Sad” i Biciklistički savez Srbije dobili najviše ocene za organizaciju tih trka i što su time ispunjeni uslovi za dobijanje Evropskog prvenstva 2021. godine. Ta godina je za nas značajna i zbog toga što je Novi Sad nosilac prestižne evropske titule za kulturu, a bila bi nam velika čast da i ovo takmičenje doselimo te godine u naš grad. Mi smo nadaleko poznati kao odlični domaćini manifestacijama i prvenstvima u raznim oblastima, tako da ne sumnjamo da ćemo dobiti i ovu priliku da pokažemo svoje kapacitete i budemo domaćini biciklistima iz cele Evrope“, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Vojvodina kao pokrajina je jedan od vodećih regiona u srpskom sportu. Naravno da je za nas bitno da biciklizam kao jedan veoma važan globalan i olimpijski sport kroz organizaciju velikog takmičenja dobije mogućnost da se bolje brže i kvalitetnije razvija“, rekao je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.
 


Enriko Dela Kaza je zadovoljan prijemom u Novom Sadu, a naglasio je i koliki značaj ima prvenstvo Starog kontinenta.

Seniorski deo šampionata biće prenošen uživo putem evrovizijske razmene. To bi mogla da bude odlična prilika da se grad Novi Sad i njegove mogućnosti pokažu čitavoj Evropi, ali i širom sveta“, dodao je Batez.

 

Jedini predstavnik na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiro bila je član biciklističkog kluba “Novi Sad“, Jovana Crnogorac, što je još jedan od aduta za domaćinstvo ovog takmičenja.

Siguran sam da ćemo svi zajedno, ako dobijemo takmičenje, na najbolji mogući način pokazati naše organizatorske sposobnosti i sve ono što treba da pokažemo svetu šta to imamo i da na najbolji način prezentujem sve to što radimo“ – rekao je Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije.

 

Konačna odluka o organizaciji Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu biti će donijeta nakon 15. decembra. Protivkandidati Novom Sadu su bjeloruski Minsk i francuski region Bretanja.

Izvor: RTV.rs 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More