LOTUS PREDSTAVIO SVOJ TYPE 136 MODEL BICIKLA

Lotus Type 136 je predstavio svoj ekskluzivni električni cestovni bicikl koji sjedinjuje performanse s elegantnim dizajnom. Crpeći iskustva iz bogate biciklističke povijesti Lotusa, Type 136 ima motor težak samo 300 grama, bateriju od 193 Wh i visokokvalitetne komponente. Lotus je izradio 136 ovakvih modela po cijeni od 25.000 eura, a standardni model bit će dostupan od sljedećeg proljeća.

Lotus Type 136
Lotus Type 136

Jedna od istaknutih značajki Lotus Type 136 je iznimno lagana konstrukcija, dolazi u težini od samo 9,8 kg. Zapravo, tvrde da je to najlakši električni cestovni bicikl na svijetu. Okvir bicikla od karbona pažljivo je izrađen u Italiji, a njegov donji nosač kućišta krije revolucionarni HPS motor sustava težak svega 1,2 kilograma, pri čemu motor sam teži samo 300 grama. Ovaj motor poznat je kao najlakši u svojoj klasi na svjetskom tržištu, zahvaljujući suradnji između inženjera Formule 1 i profesionalnog biciklističkog trkača Phila Deignana.

Lotus Type 136
Lotus Type 136

Električna pomoć Lotus Type 136 biciklu nudi značajnu prednost od 35% pri vožnji uzbrdo. Ono što ga izdvaja od drugih električnih bicikala je njegova smanjena težina pogonske jedinice, što rezultira ravnotežnijom vožnjom sličnom onoj na nemotoriziranim biciklima.

Lotus Type 136

Baterija kapaciteta 193 Wh omogućuje trosatni rad motora. Njezin oblik podsjeća na bocu za vodu i uklapa se u držač boce na cijevi sjedala. Lotus Type 136 također uključuje V-oblikovani upravljač, stražnju vilicu oblika krila i zaobljene lančanike, sve to doprinosi brzini i učinkovitosti bicikla, kako tvrdi proizvođač.

Lotus je opremio Type 136 vrhunskim komponentama, uključujući Campagnolo Super Record Wireless grupu, Campagnolo Bora Ultra WTO 60 kotače i Pirelli P Zero Race TLR gume.

Verzija koja dolazi u prodaju sljedećeg proljeća bit će opremljena s SRAM Red eTap AXS ili SRAM Force eTap AXS, zajedno s DT Swiss ARC 1100 kotačima, dok će gume ostati iste.

Feng Qingfeng, izvršni direktor Lotus Grupe, izrazio je ponos zbog lansiranja Type 136 i istaknuo da označava sljedeće poglavlje u njihovom izradnji bicikala visokih performansi. Naglasio je Lotusovu trajnu predanost inovacijama i pomacima granica, a Type 136 je dokaz te predanosti.

Lotus je Type 136 predstavljen na ekskluzivnom događaju u Londonu i proizvest će se 136 ovih modela koji će biti dostupni po cijeni od 25.000 eura. Standardni model planiran za izlazak sljedećeg proljeća, predstaviti će dvije verzije po cijeni od 17.950 i 19.950 eura.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More