“Kross Racing Team” – najbolji ženski tim na Svjetskom kupu u Andori

Maja Włoszczowska (Kross Racing Team) zauzela je 6.mjesto u posljednjem krugu MTB Svjetskog kupa koji se održavao u Andori.

Drugi predstavnik Kross tima Jolanda Neffzauzela je 12.mjesto, što je omogućilo timu da pobjedi u ukupnoj klasifikaciji.

 

Nakon kišne noći, nedeljno jutro a suncem je dočekalo svjetski najbolje biciklističke vozačice. Jolanda Neff je dobro startala, ali nakon prve polovine prog kruga Ukrajinka Jana Belomoina se otrgnula i zadržala vodstvo do cilja. Maja Włoszczowska nije se žurila. Polako je prolazika suparnike u krugovima i završila utrku na visokom 6.mjestu. Njezina mlađa suvozačica Jolanda Neff prešla je ciljnu ravninu na 12.mjestu.

U muškoj konkurenciji Nino Schurter  je dokazao svoju klasu. Švicarac je vodio utrku od početka do kraja, a niti jedan od protivnika nije mogao ugroziti njegovu pobjedu. Predstavnici "Kross Racing Team", poboljšali su svoj položaj odmah nakon početka utrke, ali nisu uspjeli da se plasiraju među prvih deset. Nažalost, u sredini utrke Fabian Giger je počeo gubiti na snazi i završio loše na ljestvici. Bartłomiej Wawak je imao puknuće gume u sredini utrke, što je uzrokovalo gubitak nekih 40 pozicija. Giger je završio utrku na 43.mjestu, dok je Wawak završio kao 58. vozač na Svjetskom kupu u Andori.

Sljedećeg tjedna Kross Racing Team možemo pratiti na utrci Svjetskog kupa koja će se održati u Lenzerheide, Švicarska.

Pratite Kross Racing Team na Facebook: www.facebook.com/krossracingteam
Pratite Kross Racing Team na Instagram: www.instagram.com/krossracingteam

Text/Foto: Dani Odesser – Kross Racing Team 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More