KROSS Test Days 2017.

Šta da vam netko kaže: “Pozivamo Vas da testirate neke od najboljih bicikla iz KROSS ponude, bilo bi nam jako drago da vozimo skupa”.

Da li biste prešli 1450km da vozite bicikle? Nama je zapravo samo par sekundi trebalo i znali smo odgovor.
Kao kad za sebe zamisliš najbolji mogući odmor i onda trebaš da ga opišeš u nekoliko rečenica … mi ga možemo staviti u 3 riječi: KROSS Test Days!

BikeMagazin je ove godine po prvi put prisustovao KROSS Test Days događaju koji se u 2017.godini održavao u malom gradiću Swieradów-Zdrój, Poljska. Naravno, nije nam prvi put da pohodimo slične ili iste događaje, tako da smo znali što nas čeka. Svi troškovi pokriveni, 3 dana uživanja i guštanja po singletrack stazama Poljske…. kome još treba more!?

Prošlo je gotovo 8 godina kako sam zadnji put bio u Pragu (Češka), a u Poljskoj nisam bio nikada, zato kada smo dobili opciju da idemo sa avionom ili automobilom, odabrali smo automobil. Uzeli smo dan više vremena za sebe, obilazak Praga i upoznavanje sa Poljskom.

 

KROSS je najpoznatiji bike brend u Poljskoj, zapravo broj 1 među biciklističkim brendovima u Poljskoj, te trenutno izvoze bicikle u 43 zemlje na svijetu, a jedna od njih je i Hrvatska. No, kako iz Krossa kažu: KROSS nije samo najveći biciklistički brand u Poljskoj, već dinamično razvija društvo biciklističkih obožavatelja. O tome najbolje govori njihov sloga "DVA KOLA, JEDNA PASJA" u prevedenom značenju "DVA KOTAČA, JEDNA STRAST".
Kross je napravio neke velike napretke u svojoj industriji brdskih bicikla tijekom posljednjih nekoliko godina, a izgleda da taj trend nastavlja. Testirali smo neke od brdskih bicikla iz Kross ponude, ali o našim utiscima sa testiranja ćete čitati u nekim narednim člancima koji slijede.

 

U Poljsku smo stigli u četvrtak u popodnevnim satima i dočekalo nas je kišno i prohladno vrijeme. Što je bilo pravo iznenađenje za nas, jer smo ljeto i temperature od +40stupnjeva ostavili iza nas, kao i topliju odjeću. Zapravo, da mi je prije par dana, dok sam se borio sa snom zbog vrućine, netko rekao “Za par dana ćeš se pokrivati jorganom”, rekao bih da je lud. 🙂

No, u hotelu Event-Zdroj nas je dočekao topal osmjeh, topla riječ dobrodošlice i jako veliko gostoprimstvo naših Poljskih prijatelja. Naravno, ni paketić dobrodošlice nije izostao, koji je bio sve, samo ne skroman.

 

Prvi dan imali smo kratku prezentaciju, na kojoj nam se predstavila ekipa koja stoji iza imena KROSS, te prezentirala bicikle, svoje ciljeve i viziju. Nakratko smo mogli i vidjeti novi Kross Earth karbonski model sa duplom suspenzijom od 100mm putovanja kojeg će ženski Kross Racing Team dodati svojoj zbirci. Novi bicikl još uvijek je u fazi prototipa, ali nakon testiranja u aluminijskoj verziji, možemo uskoro očekivati da ga ugledamo na nekim od UCI XC staza.

Nakon prezentacije uslijedila su dva dana čisto-krvnih MTB Trail vožnji na nekim od najboljih Trail staza u Poljskoj. Zapravo mjesto u kojem smo bili smjšteni na raspolaganju ima 170km uređenih Singletrak staza za brdski biciklizam, a dok smo vozili, primjetili smo kamione koji i dalje rade na stazama, proširuju ponudu i uređuju nove kilometre. Što bi rekli: “Isto kao kod nas!”. 🙂

 

 

Da bi stvari još bile bolje, po prvi put smo se našli na Enduro stazi i to ne bilo kakvoj stazi već stazi Nacionalnog Prvenstva na kojoj se održavaju utrke Enduro MTB Series, znali smo da kotrljamo kvalitetno. Još kada uz vas tijekom KROOS Test Days voze osobe poput Mariusz Bryja glasoviti Poljski Enduro vozač ili Ismael Ventura, osoba koja je mođu prvih 10 završila glasovitu etapnu MTB utrku Cape Epic, uzbuđenje je još veće.

 

 

Na raspolaganju smo imali gotovo sve brdske modele koje KROSS ima u svojoj ponudi, kao i cestovne Vento, te električne Trans Hybrid modele, a mnoge od njih smo testirali te ćemo vam ih prezentirati u naradnim člancima. 

Foto: BikeMikeMagazin                                             
#KROSS #KROSSRacinTeam #KROSSTestDays #Poland

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More