Lance Armstrong se ponovno utrkuje?

Festivalska granfondo utrka Marco Pantani ove godine proslavit će 20. godišnjicu njegovog povijesnog uspjeha, duple krune na Giro d'Italia i Tour de France iz 1998, a organizatori su na utrku pozvali imena kao što su Lance Armstrong, Bradley Wiggins i Alberto Contador.

Granfondo se održavao na nekoliko različitih mjesta tijekom prethodnih godina, ali za 2018. Pantanijeva majka Tonina odlučila je ugostiti utrku u rodnom gradu Cesenatico pozvavši neke od najvećih vozača u posljednjih 20 godina. Također ovom prilikom održat će se i svečana večera.

Prema talijanskom dnevniku La Gazzetta dello Sport Ivan Basso, Miguel Indurain, Jan Ullrich, Mario Cipollini i Pavel Tonkov su samo neka od imena koja su već potvrdila svoj nastup.

Bivši profesionalni biciklista Alessandro Vanotti, koji je tijekom svoje 13-godišnje karijere nastupao za Milram, Liquigas i Astanu, zadužen je za podjelu pozivnica na utrku te se nada kako će u skorijem periodu svoj dolazak na istočnu talijansku obalu potvrditi Armstrong i Wiggins, dok Contador još uvijek nije potpuno definirao svoj raspored.

Granfondo će se održati 2. rujna i bit će podijeljen u 3 kategorije – 73 km, 107 km i 145 km. Sve tri staze proći će pokraj Pantanijevog spomenika u središtu grada.

Pantanijeva dupla kruna na Giru i Tour de Franceu iz 1998. obilježila je epohu biciklizma u posljednjih 20 godina. Također, on je zadnji vozač kojem je pošlo za rukom osvojiti dvije najteže Grand Tour utrke u jednoj sezoni.

Međutim, Pantanijeva karijera obilježena je i doping skandalom zbog kojeg je izbačen s Gira 1999. godine kada je analizom utvrđena povišena razina hematokrita koja indicira uporabu EPO supstance. Umro je 2004. godine nakon što je pretrpio moždani edem i zatajenje srca, najvjerojatnije uzrokovano trovanjem kokainom, iako je njegova obitelj bezuspješno pokušala dokazati da je ubijen.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More