Lars Boom suspendiran na mjesec dana nakon izlaska snimka sa Tour of Norway

Lars Boom, čovjek koji je poznat po tome što ne bira svoje riječi ili akcije u tom smislu, UCI je suspendirao na mjesec dana nakon što je na svjetlo dana izašao video u kojem ima okršaj sa drugim vozačem.

Vozač tima LottoNL-Jumbo snimljen je na TV-u prvo kako udara laktom, a zatim i pesnicom vozača iz tima Preben Van Hecke / Sport Vlaanderen tijekom 2. etape Tour of Norway.

Prije toga par je viđen u svađi, a Boom je rekao o okršaju: "Bio je na mom kotaču i skoro sam se srušio, pa sam reagirao malo žešće. Ne želim se srušiti, pogotovo ne zbog idiota kad radi nešto takvo".

 

 

Pobjednik utkre Tour of Britain odmah je izbačen iz utrke od strane organizatora i prije nego što na Twitter objavio svoju viziju događaja. No, tekst koji je objavio nije sadržavao bilo kakvu vrstu izravne isprike kolegi Hecke, koji je primio udarce i zlostavljanja.

Poruka koju je obajvio sadržavala je tekst: "Želim se ispričati svim ljubiteljima biciklizma, organizatoru Tour of Norway i svim ostalim kolegama biciklistima zbog moje pogrešne reakcije u današnjem incidentu".
 


Tim je nakon zabrane na svom Twitter profilu objavio da će im neodstajati njihov 32-godišnji vozač na utrkama poput Prudential London Surrey Classic, kao i podrška za njihovu rezervnu momčad na utrci Tour de France.
 


Izvorno vozač je bio pričuva u slučaju da se bilo koji od prvih članova tima ozlijedi ili bilo kakvu nezgodu pred Tour koji starta u subotu. Umjesto toga, bivši etapni pobjednik Tour de France morat će ga sjediti dok ne bude odslužio svoju zabranu od mjesec dana.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More