Astana objavila postavu za Tour de France

Kazahstanska World Tour momčad objavila je popis od osam vozača koji će braniti njihove boje na ovogodišnjem izdanju Tour de Francea. Jakob Fuglsang bit će lider momčadi, dok će Magnus Cort loviti pobjede u sprinterskim završnicama.

Postava uključuje nekoliko specijalista za klasike koji će se u prvom dijelu utrke pobrinuti da Fuglsang ostane siguran, posebice na ključnoj etapi po kocki u Roubaixu.

Fuglsang je završio drugoplasirani iza Richiea Portea (BMC Racing) na nedavno održanoj utrci Tour de Suisse i pokazao kako spreman dočekuje francuski Grand Tour. Danac je na prošlogodišnjem Criterium du Dauphine odnio pobjedu, a potom na 11. etapi Toura doživio težak pad i povukao se s utrke dva dana kasnije. Najbolji rezultat mu je sedmo mjesto iz 2013, a vjeruje kako mu ovogodišnja ruta utrke s prvim tjednom u Bretanji odlično odgovara.

„Izgleda zanimljivo i teško. Mislim da za mene ovo može biti dobar Tour de France s etapom po kocki. Generalno gledano trasa mi odgovara jako dobro“, kratko je prokomentirao Fuglsang.

33-godišnji Danac imat će dobru potporu od svoje momčadi u kojoj se nalaze novi prvak Estonije u vožnji na kronometar Tanel Kangert, Luis Leon Sanchez, te Danci Jesper Hansen i Michael Valgren koji je ove sezoni odnio pobjedu na prestižnim klasicima Amstel Gold Race i Omloop Het Niewsblad.

Dmitriy Gruzdev će biti kapetan momčadi, a Omar Fraile također će dati svoj doprinos. Astana izgleda prilično dobro za treću etapu, timski kronometar oko Choleta, a Hansen i Kangert će pružiti podršku u brdima.

Cort ove godine debitira na Tour de Franceu, nakon dva nastupa na Vuelti. Danac je sjajan sprinter, posebno na brdovitim završnicama i bit će prava prijetnja Peteru Saganu (Bora Hansgrohe) u borbi za zelenu majicu.

Astana – Tour de France 2018: Magnus Cort, Dmitriy Gruzdev, Jakob Fuglsang, Omar Fraile, Jesper Hansen, Tanel Kangert, Luis Leon Sanchez i Michael Valgren

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More