Lejla Tanović nastupa na “VolCAT” etapnoj MTB utrci

U petak 14. Aprila u Barceloni startuje etapna MTB utrka VolCAT, a na istoj će učešće uzeti državna prvakinja Bosne i Hercegovine, Lejla Tanović koja od ove godine vozi za "SMF Team".

 

VolCAT je 3-dnevna etapna MTB utrka, a u svom 2017. izdanju održati će se 14., 15. i 16. aprila. Utrka se održava u Kataloniji, a vozači će voziti preko velikih prirodnih i turističkih područja, te uživati u raskoši prirodnih resursa. Utrka je UCI S2 XCS kategorije, tako da vozači mogu osvojiti nove UCI bodove.

Osim etapne utrke i ove godine održati će se VolCAT eliminator. Na VolCAT Eliminatoru može nastupiti samo prviih 20 vozača u ukupnom poretku.

"Put je protekao veoma dobro, stigli smo par dana ranije da bi se Lejla što bolje odmorila od puta. Utrka se odrzava u centru Katalonije odnosno u Igualadi, a planovi organizatora su da u Europi naprave vrhunski događaj poput Cape Epica, što će u budućnosti zasigutno značiti i povećanje broja etapa. Kroz 3 etape Lejlu čeka 200km utrke, preko 4.600m uspona, od čega je oko 150km single tracka" izjavio je Amar Njemčević.

"Ovo je prvi put da vozim jednu ovakvu utrku i uzbuđenje je na nivou. Nadam se da će ovo za mene biti veoma dobro iskustvo i dobra priprema za ostatak sezone. Na prvoj etapi je bitno da se što više sačuvam jer druga etapa je Queen etapa sa 90km i preko 2.000m uspona", izjavila je Lejla Tanović na BikeMagazin.

"Teren i etape su tehnički jako zahtjevne, tako da je ispred mene veliki izazov. Imam veliku podršku od svog tima "SMF Team", na čemu sam im jako zahvalna", dodala je Lejla.

 

Kako doznajemo ove godine utrka VolCAT je dosegla svoj rekord i prijave će se uskoro zatvoriti. Po najavama organizatora, na utrku je trenutno prijavljeno preko 1.000 vozača iz 20 zemalja. Vozači će testirati svoju snagu na dužini 180km i 4.600mnv u regiji Anoia. Ovogodišnje izdanje utrke će biti jedno od najtežih do sada zbog prisutnosti veoma jakih domaćih i međunarodnih vozača. Thiago Ferreira i Leonardo Paéz, zajedno sa talijanskim prvakom Daniele Braidot, garantiraju odličan događaj i jaku utrku tijekom tri dana natjecanja.

U petak 14.aprila starta prva i vjerovatno tehnički najzahtjevnija etapa utrke, sa mnogo spekatakularnih i tehničkih singltrack staza. Pogledajte 1. etapu VolCAT utrke….

BikeMagazin će redovno izvještavati o Lejlinim nastupima u Barceloni, pratite nas za više informacija.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More