Predstavljamo: Specialized Crosstrail 2018.

Specialized Crosstrail smo oduvijek smatrali "savršenim primjerom bicikla" za svakodnevna bicikliranja. S pomno odabranom opremom i uravnoteženom kvalitetom komponenata, prednjeg ovjesa, gumama za više vrsta terena, taj je model bio idealan za sve novopridošle koji ulaze u svijet biciklizma, kao i korisni višenamjenski alat za već oblikovane vozače.

Je li se promijenilo u modelima za 2018? Sigurno ne.
 


Specialized Crosstrail je bicikl koji kombinira brzu vožnju po asvaltnim cestama sa sposobnošću vožnje na makadamskim terenima. Crosstrail je svestran hibridni bicikl koji je dizajniran za udobnu, učinkovitu vožnju na svakoj površini od glatkih asfaltnih puteva do grubih šljunčanih staza. Brzo kotrljajući 700c cestovni kotači koji prihvataju šire gume za veću udobnost, što također daje veću kontrolu u kombinaciji s suspenzijskom vilicom.
 


OKVIR I VILICA

Okvir testiranog modela je od aluminijske legure, no kroz cijeli raspon Specialized Crosstrail modela (aluminijski i karbonski), nalazimo geometriju s istim uspravnim položajem vozača, no koja opet na prvi pogled podsjeća na brdske bicikle. Širok raspon prijenosnika omogućuje ovom hibridnom biciklu da prelazi bilo koju udaljenost poželite. Ako pregledate kroz cijeli raspon Specialized Crosstrail ponude, vidjet ćete bicikle sa svestranim osobinama koji pruža udobnost i učinkovitost gdje god se odlučite voziti.
 

 


Na cijelom rasponu modela, Specialized Crosstrail koriste se tri različita okvira. Modeli s mehaničkim i hidrauličkim diskovima, zapravo model Crosstraila koji mi testiramo dolazi sa aluminijskim A1 Premium okvirom, dok veći Sport i Elite modeli imaju lakšu aluminijsku konstrukciju sa legurom A1 SL Premium. Na dva vrhunska modela – Elite Karbon i Expert Karbon – dolaze okviri od FACT 9r karbonskih vlakana, koji su super lagani i udobni. Ono što nalazimo jako zanimljivim na svim modelima za 2018 godinu jesu ugrađeni reflektirajući detalji koji vozačima uveliko pomažu na ulicama u uvjetima slabe vidljivosti. Zapravo jako je očito da Specialized ulaže velike napore u "vidljivost", gotovo svi proizvodi imaju reflektirajuće detalje, kako bi njihovi vozači bili vidljivi i sigurni.
 


SR Suntour vilice se nalaze na svakom modelu i imaju Specializedovu zaštićenu Multi Circuit Damping funkciju, koja pruža uglađeniji rad suspenzije, fleksibilnu vožnju i veću kontrolu. SR Suntour NEX vilica koju nalazimo na testnom modelu ima 55mm ili 60mm putovanja, ovisno o veličini okvira koju odaberete.

GRUPACIJA

Kako bi se osiguralo da vozači imaju na raspolaganu sve brzine potrebne za bilo koji scenarij terena, Specialized je opremio Crosstrail sa širokim špektrom prijenosnika brzina. Prijenosnici brzina povjereni su kombinacijama Shimana i Microshift, tako da na testiranom Crosstrail modelu sa Shimano mehaničkim diskovima nalazimo trostruki pogonski zupčanik od Shimano Tourney sa rasponom zupčanika od 48/38/28 kako bi osigurao široki raspon stupnjeva prijenosa, dok pozadi nalazimo kazetu sa 7 brzina.
 

 


KOTAČI

Preko cijelog Crosstrail raspona pronaći ćete 700c cestovne kotače, koji omogućuju brzo i jednostavno kretanje, omogućujući vam lako postizanje i održavanje brzine za prelaske velikih udaljenosti. Razlika među kotačima dolazi s širim obručima i gumama. Širi obruči pružaju gumama veću podršku, što zauzvrat omogućuje veću kontrolu nad biciklom i veću trakciju.
 


Na svakom modelu Specialized Crosstrail dolaze Specialized Trigger Sport gume u veličini 38c. Ove gume imaju plitke dijamantne ripne na sredini što pomaže u održavanju otpora na minimumu pri kretanju, te većim ripnama sa strana koje pomažu u trakciji na makadamskim dionicama.

BODY GEOMETRY DODIRNE TOČKE

Imamo 3 konstantne dodirne točke za vozača na biciklu. To su: sjedalo, gripovi ili ručke na upravljaču i pedale. Težina vozača raspoređena je na ove tri dodirne točke i za Specialized je bilo jako bitno je da je vožnja bezbolna i ugodna, čak i na većim udaljenostima i vremenskim razdobljima, stoga su uložili velike napore u Body Geometry značajke. Ako stalno mijenjate svoje mjesto na sjedalu i zaustavite se na cesti kako biste ublažili bol, neprestano dižete dlanove s upravljača i tresete kako bi se oslobidili utrnuća, preporučujemo vam da potražite pomoć kod lokalnog Specialized trgovca kako bi namjestio vašu poziciju na biciklu.
 

 


Specialized Crosstrail dolazi već opremljen sa Body Geometry sjedištem i gripovima kako bi osigurala sigurna i udobna vožnja. Ispravna širina sedla zajedno s izrezanim središtem omogućuje čvrsto držanje stražnjice bez pritiska na osjetljivo tkivo. Gripovi imaju određenu i dobro proučenu konturu oblika kako bi se osiguralo da su dlanovi dobro postavljeni i nalaze u udobnoj zoni cijelo vrijeme. Obje ove dodirne točke daju velike benificije na udobnosti u vožnji Crosstrailom.

 

Video Body Geometry sjedala 

RIJEČ UREDNIKA

Crosstrail je bicikl koji balansira učinkovitosti cestovnog bicikla i svestranost brdskog biciklizma, te na taj način širi svijet biciklističkih mogućnosti. To omogućuje putnicima da uživaju prednosti brdskih bicikala preko grubljih površina, a istodobno održavaju brzinu na prometnicama sa ostalim korisnicima ceste.
 


Od ulaznog modela Crosstraila sa mehaničkim diskovima sve do najjačeg modela Expert karbon, dobit ćete istu geometriju koja pruža fantastično iskustvo vožnje, bez obzira na kojem ste modelu. Svaki model također ima disk kočnice koje vam pomažu da imate kontrolu u svim vremenskim uvjetima. Za avanture u prirodi, do vaših dnevnih ruta kroz grad, pa čak i šumske staze, Specialized Crosstrail je onaj bicikl koji sve može podnijeti i ujedno vam održavati osmjeh na licu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More