Lonja Bike Tour: Pogled na Lonjsko polje s dva kotača

Lonja Bike Tour održat će se u subotu, 1. lipnja, a biciklisti na utrku mogu stići posebnim vlakom Lonja Bike Expressom.

Vlak će s Glavnog kolodvora u Zagrebu krenuti u 7.45 sati, a izletnici će se moći ukrcati i u Velikoj Gorici, Lekeniku te Sisku. Na željezničkoj postaji u Sunji oko 9 sati dočekat će ih djelatnici Parka prirode Lonjsko polje te lokalni tamburaški bend koji će bicikliste pratiti cijeli dan.
 

 


Nakon okupljanja i upoznavanja s rutom biciklisti će krenuti na jedinstvenu vožnju Parkom prirode Lonjsko polje. U Čigoču koji nosi titulu Europskog sela roda, moći će razgledati rodina gnijezda i kušati slavnu čigočku pogačicu. U Mužilovčici će biti organizirano osvježenje u lovačkoj kući, a u Krapju sudionike uz ručak očekuju i vožnja brodom, razgledavanje graditeljske baštine, upoznavanje s tradicionalnim proizvodima te zabavni program. Nakon toga biciklisti kreću na kratku vožnju do Jasenovca odakle im u 19.44 polazi vlak za Zagreb.
 

 


Ruta je dugačka 57 kilometara i cijela se, osim u Mužilovčici gdje su dva kilometra tvrdog makadama, vozi asfaltiranom cestom.

Karte za vlak koje omogućuju i prijevoz bicikala, kupuju se u Hrvatskim željeznicama, Ovisno o mjestu ukrcaja povratne karte stoje između 20 i 60 kuna. Za djecu do šest godina vožnja je besplatna.
 

 
Lonja Bike Tour organizira Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje u suradnji s biciklističkom udrugom Labud Sisak, moto klubom Škorpion Novska i blogom Pedaliranje.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More