Lotto NL-Jumbo predstavio novo pojačanje

© De Telegraaf
© De Telegraaf

Taco van der Hoorn od nardne sezone prelazi na World Tour scenu nakon potpisivanja dvogodišnjeg ugovora s Lotto NL-Jumbom, koji će od iduće godine nositi naziv Team Jumbo. Nizozemac se priključuje momčadi nakon dvije sezone u dresu pro kontinentalne ekipe Roompot-Nederlandse Loterij.

Najveći rezultat u karijeri Van der Hoorn je ostvario u kolovozu na trećoj etapi BinckBank Toura u Antwerpu. Podsjetimo pobjedu u generalnom poretku odnio je Slovenac Matej Mohorič (Bahrain Merida).

Dodatnu veličinu njegovoj pobjedi daje činjenica da je propustio veći dio sezone zbog posljedica potresa mozga kojeg je pretrpio prilikom pada s brdskog bicikla tijekom zimskog perioda.

Prvu utrku sezone 24-godišnjak odvezao je tek nakon Tour de Francea u Surhuisterveenu, a samo dva tjedna kasnije ostvario je World Tour pobjedu. Nizozemac također može biti zadovoljan završnicom sezone budući da je trijumfovao na Primus Classicu, a zauzeo je i solidno četvrto mjesto na Binche-Chimay-Binche.

„Način na koji je se vratio u peloton nakon teške nesreće dovoljno govori o njegovim mogućnostima i velikom potencijalu,“ rekao je direktor Lotto NL-Jumba Merijn Zeeman. „Smatramo da je Taco već sada jako dobar vozač za klasike, a mi ćemo mu pomoći da svoj talent razvije do najveće razine.“

Team Jumbo je već doveo Mikea Teunissena iz Sunweba kao pojačanje za klasike, ali su izgubila iskusnog Larsa Booma, bivšeg člana Astane, koji je prešao u redove Roompota.

Van der Hoorn također je uspješan i van biciklističkih okvirova, na Rotterdamskom sveučilištu diplomirao je humanističke znanosti, a Team Jumbo vidi kao savršenu priliku za razvoj i napredak.

„Mladi vozači se jako dobro razvijaju u Lotto NL-Jumbo momčadi. Ponosan sam što sam postao dio ovog velikog kolektiva. U samom početku momčadi brojni vozači nisu se smatrali posebnim talentima, ali su se uz naporan rad razvili u bicikliste svjetske klase. Osobno, nikad nisam bio smatran kao veliki talenat, ali konstantno napredujem iz godine u godinu,“ prokomentirao je Van der Hoorn.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More