Vrhunski Gran Fondo vozači suspendirani zbog EPO

Dva španjolska Master natjecatelja su suspendirana nakon pozitivnih antidoping testova na EPO. Vozači koji su pali na doping kontroli su 45-godišnji Raul Portillo i 36-godišnji Jose Antonio Larrea.

Portillo, Svjetski Gran Fondo prvak, snažno je demantirao korištenje EPO-a ili varanje na bilo koji način. četiri puta je osvojio Grand Fondo titulu u Španjolskoj.

"Mogu vam samo reći da su mi u posljednjoj kontroli koju sam imao, rekli da je to pozitivna", komentirao je Portillo. "Ne slažem se s tim i čekam izvješće o rezultatu i analizi uzorka".
 


Portillo je vodeći natjecatelj u skupini od 40-45 godina i osim što je osvojio Svjetske titule, također je osvojio i mnoge druge velike pobjede.

Oba natjecatelja su suspendirana, ali imaju pravo zatražiti testiranje svojih B uzoraka.

Izvješće UCI Nezavisne komisije za reformu u biciklizmu iz 2015. navodi da: "Za Master utrke je rečeno da su ih osvojili sredovječni poduzetnici koristeći EPO, a neki od njih treniraju kao profesionalni vozači i daju vrhunske performanse".

U izvješću se također navodi da su ostali profesionalni vozači izbjegavali Gran Fondo utrke “jer nisu bili toliko konkurentni zbog velikog broja dopinga među učesnicima”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More