Potvrđeno je: Fernando Gaviria napušta Quick Step Floors

Bettini Photo
Bettini Photo

Kolumbijski sprinter Fernando Gaviria napušta Quick-Step Floors godinu dana ranije kako bi pomogao timu u olakšavanju financijskih problema.  

Iako je imao ugovor do kraja 2019. sezone njegova budućnost je u posljednjim tjednima bila u zraku. Već ranije ovog mjeseca, La Gazzetta dello Sport povezao ga je s ranim prelazom u UAE Team Emirates.
 


Danas je to i potvrđeno, kada je na stranici UAE Team Emirates, tim poželio dobrodošlicu Fernandu koji je sa njima potpisao 3-godišnji ugovor. Stavljajući svoj potpis na trogodišnji ugovor, Gaviria se pridružio projektu predsjednika Matara. Već sutra Gaviria će se pridružiti timu na trening kampu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji tamo borave narednih sedam dana.

"Dugo vremena sam vozio sa Quick-Step, a sada kad mi se pružila mogućnost da odem stepenicu više, to sam i učinio", rekao je Gaviria.

"S novim dresom, neću kriti svoje želje, želim najveće pobjede. Sretan sam što ću se moći natjecati sa svojim sunarodnjacima i voziti uz Henao, Muñoz i Molano.

Isto tako želim se zahvaliti timu UAE Team Emirates što vjeruju u mene", dodao je Gaviria.

Patrick Lefevre već duže vrijeme traži glavnog sponzora tima, kako bi pomogao u vođenju tima sljedeće godine i posljednjih dana se suočava s mogućnošću poništavanja nekoliko velikih ugovora kako bi se knjige uskladile s nižim proračunom. Gaviria jedan od vozača koji je bio timska zvijezda, ranije ove godine osvojio je dvije etape na Tour de France, dobio je dozvolu za razgovor s drugim timovima, a pregovori su se razvili s UAE Team Emirates.

Lefevre čak i osiguravanjem dodatnih sredstava za 2019. potpisivanjem ugovora sa belgijskom PVC tvrtkom Deceuninck, nije bio siguran da će moći zadržati Gaviriu, ističući da je financijska snaga UAE Team Emirates daleko superiornija. "Ne želim zadržavati ljude protiv njihove volje", rekao je Lefevere. "Ne želim reći da Gavria ne želi ostati, ali kada je tim prisiljen razmišljati o svom najgorem scenariju onda ljudi počnu svašta pričati. U ovom trenutku se ne usudim razmišljati dugotrajno i ne znam što će biti 2020. i 2021. godine, i čim se pojave prvi problemi neki vozači počinju razgovarati s drugim timovima".

Lefevere i timsko osoblje su se ovog tjedna okupili na preliminarnim sastancima kako bi razgovarali o 2019. sezoni, a dugogodišnji šef potvrdio je da će Gaviria u srijedu napustiti tim.
 


U ovom trenutku je sasvim sigurno da će 24-godišnjak preći u UAE Team Emirates, gdje će podrazumijeva se imati znatno veću plaću. Gaviria nosi potencijal za osvajanje nekih velikih jednodnevnih utrka poput Milano-San Remo i Svjetskog prvenstva.

Prošle godine, nakon sjajne sezone, Marcel Kittel je napustio tim i prešao u Katusha–Alpecin, ali se tamo nije najbolje snašao ove godine. Uz Gaviriu, Quick Step su ove godine ostavili Niki Terpstra, Laurens De Plus, Max Schachmann i Jhonatan Narvaez. No da nije sve tako crno u tim će doći dva mlada vozača. Ove godine, gotovo nepobjedivi mladi vozač, Europski i Svjetski prvak Remco Evenepoel te uz njega i Dane Mikkel.

Quick Step tim je ove godine, slavio 73 pobjede na utrkama.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More