Maja Bonačić ponovo vozi za djecu – “Zaigrana pedala 2018”

Maja Bonačić prijeći će 1050 km biciklom radi pomoći djeci s poremećajima autističnoga spektra, uključite se, obrazujte se, govorite o autizmu, pomozite – slijedite Majin primjer!

Četvrti put zaredom psihologinja, sportašica i praktičarka terapije igrom Maja Bonačić biciklom kreće na 1050 kilometara dugačak put da pomogne djeci s poremećajima autističnoga spektra. Voditeljica Udruge Oblačić u razdoblju od 26. do 30. ožujka proći će kroz pet gradova (Zagreb, Čakovec, Osijek, Slavonski Brod i Sarajevo) i održati pet predavanja o važnosti primjene igre u radu s djecom koja imaju poremećaje autističnog spektra. Igru smatra zajedničkim jezikom sve djece, bez obzira na njihove individualne razlike, a i poremećaje. Zaigrana pedala jedan je od rijetkih projekata na kojemu se mogu čuti informacije stručnjaka iz ovoga područja, a njegov atraktivan i vrlo težak sportski segment, iako je Maja Bonačić sjajna triatlonka, zaslužuje poštovanje i barem minimalan angažman svih nas koji na bilo koji načim možemo podržati rad udruge i aktualiziranje teme autizma.
 


Budući da je autizam još uvijek nedovoljno istraženo područje, a Hrvatska je u nevjerojatnom deficitu obrazovanih stručnjaka za ovo područje, pozivamo sve zainteresirane da poprate projekt i saslušaju poticajna predavanja koja će srušiti brojne stereotipe o autizmu, a i ponuditi korisne smjernice o uočavanju poremećaja i radu s djecom s poteškoćama. Vrijedna je psihologinja, potaknuta roditeljskim problemima poput manjka informacija i nedostatka psihologa i logopeda, na Korčuli osnovala Centar za ranu intervenciju i dijagnostiku djece s poteškoćama u razvoju, a s nove će zagrebačke adrese krenuti u još mnogo radnih pobjeda za mališane i njihove roditelje kojima je to najpotrebnije. U nastavku je popis gradova i termina predavanja ovogodišnjeg izdanja Zaigrane pedale, kao i račun Udruge Oblačić. Uključite se, obrazujte se, govorite o autizmu, pomozite – slijedite Majin primjer!

GRADOVI i termini:

26.3. Zagreb 18 h – Udruga Artis Includum
27.3. Čakovec (Nedelišće) 18 h – NGL Aton
28.3. Osijek 18 h – Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek
29.3. Slavonski Brod 18 h – Centar mladih
30.3. Sarajevo 18 h – Općina Novi Grad Sarajevo (sala Općinskog vijeća)

Tekst: Dalmacijadanas.hr 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More