Martin prelazi u Lotto NL-Jumbo

Road Cycling UK
Road Cycling UK

Prema još uvijek neslužbenim izvorima Tony Martin će od naredne sezone braniti boje momčadi Lotto NL-Jumbo. Nijemac, koji trenutno nastupa za tim Katusha-Alpecin, dogovorio je dvogodišnju suradnju, a službena potvrda se očekuje početkom rujna.

33-godišnjak trenutno vozi svoju 11. profesionalnu sezonu, a u bogatoj karijeri četiri puta se okitio titulom svjetskog prvaka u vožnji na kronometar te četiri puta stizao do etapne pobjede na Tour de Franceu.

Lotto NL-Jumbo nije htio komentirati situaciju, ali se očekuje da će Martin pojačati ekipu na timskom kronometru koja ima velike ambicije na Grand Tour utrkama.

Slovenac Primož Roglič i Steven Kruijswijk zauzeli su četvrto i peto mjesto u generalnom poretku ovogodišnjeg Toura, ali su na timskom kronometru izgubili preko minutu u odnosu na Team Sky i ostale konkurente.

Martin je odustao s ovogodišnjeg Tour de Francea nakon teškog pada i frakture kralježaka tijekom osme etape. Tek se nedavno vratio treninzima nakon 4 tjedna oporavka te će propustiti domaći Deutschland Tour.

„Moj povratak će nažalost biti odgođen. Liječnici su mi savjetovali da ne startam Deutschland Tour. Jako mi je teško palo to što neću nastupiti, ali ne smijem riskirati zdravlje.“

„Bilo bi zaista brutalno za moja leđa da slučajno doživim pad i napravim još veću štetu. Kao profesionalni sportaš morate prihvatiti dosta rizika, to je jednostavno tako. Ali, ne smijete ići slijepo bez opreza. Odgovoran sam prema sebi i svom tijelu, ali i prema svojoj obitelji. Bilo bi mi drago vidjeti sve na Deutschland Touru, ali bit će prilike da se sretnemo,“ zaključio je Martin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More