QuickStep u potrazi za glavnim sponzorom

6d Sports Nutrition
6d Sports Nutrition

Direktor momčadi QuickStep Floors, Patrick Lefevere, još uvijek je u potrazi za novim glavnim sponzorom belgijskog tima za narednu sezonu.

Tim drži vodeće mjesto UCI rang liste s 54 pobjede u tekućoj sezoni, a posljednja u nizu stigla je jučer kada je Fabio Jakobsen trijumfovao na BinckBank Touru. Usporedbe radi, prvi pratitelj im je Team Sky s 36 pobjeda.

„QuickStep ostaje naš sponzor još barem 3 godine, ali žele postati drugi glavni sponzor tako da još uvijek nemamo glavnog sponzora,“ rekao je Lefevere za dnevnik Het Nieuwsblad.

 Belgijska tvrtka je glavni sponzor momčadi još od 2003, a u periodu od 2012 – 2016 bili su drugi sponzor, iza brenda Omega Pharma. Farmacijska kompanija proizvodi Etixx suplemente, a pod tim imenom tim je vozio u sezonama 2015 i 2016.

Lefevere je osigurao nekoliko manjih sponzora koji ulažu novac u momčad. U rujnu 2015. započeta je suradnja s lancem supermarketa Lidl, a na ovogodišnjem Tour de Franceu priključio se proizvođač bezalkoholnog piva Maes.

QuickStep i Lidl nisu spremni da u 2019. budu glavni dostavljači novca. Timski budžet je oko 18 milijuna eura i nisu spremni uložiti velik dio tog novca.

„Lidl? Ogradili su se rekavši da nemaju namjeru biti nositelji momčadi. Iskreno, ne zanima me je li sponzor iz Kine ili Mongolije, dok god donose pravi novac u momčad sasvim mi je svejedno.“

Tijekom proteklih 15 godina Lefevereov tim uključivao je velikane poput Paola Bettinija, Tony Martina, Marka Cavendisha i Michala Kwiatkowskog. Trenutna postava uključuje Eliu Viviania, Philippea Gilberta, Boba Jungelsa, Nikija Terpstru i Fernanda Gaviriju. Za novu sezonu momčad ostaje gotovo ista, a priključit će im se i mladi Remco Evenepoel.

„Čuo sam da Bora Hansgrohe želi Maximiliana Schachmanna, ali sam tijekom razgovora na posljednjoj etapi Tour de Francea od njegovog agenta čuo kako želi ostati. Slučaj Terpstra je još uvijek otvoren. Ako svježi novac dođe u tim, on ostaje. Međutim, ukoliko ne onda imamo problem. Niki je spreman sačekati nešto dulje, ali ne predugo,“ zaključio je Lefevere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More