Absa Cape Epic pobjednici se vraćaju kako bi obranili svoju titulu

Prije odlaska u toplije krajeve, odnosno Western Cape gdje treba započeti svoju sezonu Nino Schurter pobjednik 2017. izdanja Absa Cape Epic utrke, odlučio je sudjelovati u "Nordic Ski" skijaškoj utrci u svom rodnom gradu Lenzerheide u Švicarskoj.

Nakon što ga je pad usporio, završio je na 18.mjestu, sa samo pet minuta iza pobjednika … što nas je zapitalo, postoji li nešto za što ovaj čovjek nije sposoban?

Ljetna toplina drugog rodnog grada Stellenboscha bit će savršena za pripreme, odnosno ono što smatra najboljim načinom početka sezone. Schurter je imao nevjerojatnu 2017. godinu, godinu u kojoj je potpuno dominirao brdskim biciklizmom, počevši od svoje pobjede na Absa Cape Epic, a potom je uslijedilo osvajanje svih šest utrka UCI Cross Country Svjetskog kupa i peti naslov Svjetskog prvaka u Cross Country disciplini.

 

 

S UCI MTB Svjetskim kupom koji se vratio u Stellenbosch i održati će se samo tjedan dana prije Absa Cape Epic, Schurter bi se mogao odlično pripremiti za ponavljanje prošle godine ako stvari krenu svojim putem.

"Novi raspored utrka zaista je savršen za mene", rekao je Schurter, koji će ponovo sudjelovati na Absa Cape Epic. "Imati prvu utrku Svjetskog kupa u mom gradu je nešto što me veseli i nadam se da će ovaj raspored ostati ovakav i u narednim godinama koje dolaze".

Schurter je rekao da je pobjeda na Absa Cape Epic, njegova prva pobjeda u 2017 godini, i bila je zaslužna za veliki dio uspjeha u prošloj sezoni. Pobjeda je postavila sezonu na pravo mjesto od samog početka, a zapravo to je pobjeda koja je došla kao "divno iznenađenje". Schurter i njegov tim Scott-Sram imali su dugoročni plan za osvajanje ove utrke 2018 godini. No, nisu znali da će sanjarenje doći ranije i postati legenda.

"Da budem iskren, 2017 sezona također je prevazišla moja očekivanja", rekao je Schurter. "Pobjeda na Absa Cape Epic je bilo divno iznenađenje. Svjetsko prvenstvo je zasigurno bio moj glavni cilj, ali pobjeda svih utrka Svjetskog kupa je nešto što nisam planirao. Tek kad sam vidio da bih mogao biti prvi koji će osvojiti pet utrka Svjetskog kupa u nizu, dobio sam dodatnu motivaciju za to. I nakon što sam osvojio pet utrka, rekao sam sebi: "Zašto ne pobijediti sve? Šlag na torti bila je utrka Svjetskog prvenstva".

"Pobjeda Absa Cape Epic bila je baza za savršenu sezonu. Zaista je začinila juhu. Odlazak na prvu utrku Svjetskog kupa, a već imati veliku pobjedu iza sebe pomoglo je strahovito za ostatak sezone. To je najveća etapna utrke na kojoj sam pobjedio i nešto sa čim se ponosim".
 

 
Schurter će se ponovno udružiti s Švicarskim kolegom Matthias Stirnemann, dok će Michael van der Heijden i Andri Frischknecht voziti za Scott-Sram Young Guns i postati njihov tim za podršku. Vrlo je malo timova koje mogi računati na podršku rezervnog tima. Schurter je rekao da je vrlo impresioniran njihovim preformansama i vjeruje da su definitivno par na koji treba paziti u budućnosti.

Prošla godina se odlično posložila, imali su sreće (niti jedan mehanički kvar u 2017), mnogo humora i snage, što je savršena kombinacija. A sada, nakon Švicarskog snijega, Schurter ima toplinu doma u Stellenboschu. Može li ovo biti početak još jedne savršene 2018 sezone?
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More