Meksikanac Gerardo Ulloa iznenadio sve i pobjedio na 1.etapi Svjetskog kupa

Nakon mjeseci čekanja, Svjetski kup 2020. za muškarce započeo je prvom kratkom stazom u Nove Mesto.

Doista važna utrka jer je označila povratak maksimalnog broja natjecanja i koju je Gerardo Ulloa pobijedio, što je bilo iznenađujuće za sve.
 


Kao i posljednjih godina, početak je bio eksplozivan, ali nitko nije pokušao bilo kakav prvi napad; tijekom prvih nekoliko krugova vodeću skupinu konsolidirali su Avancini, Schurter, Koretzky, Meksikanac Gerardo Ulloa i Mathias Flueckiger.
 


Četvrti krug bio je označen kada je utrka pretrpjela najveći zastoj Avancinijevim padom na skoku. Istodobno je Švicarac Nino Schurter također počeo gubiti mnoge pozicije zbog nekih mehaničkih problema.

Victor Koretzky, Mathias Flueckiger, Filipo Colombo, Maxime Marotte i Manuel Fumic bili su neki od onih koji su predvodili skupinu i malo su opustili tempo početkom šestog kruga, ali svejedno je kružna staza postajala sve klizavija i svaki neuspjeh uzrokovao je brz gubitak ili zauzimanje pozicije.
 


Posljednji krug započeo je s Filippom Colombom na prvoj poziciji i ubrzo su počeli napadi. Prvi je bio Koreztky na koji je Maxime Marotte odgovorio, a da nitko od njih nije uspio otići u bijeg. Meksikanac Gerardo Ulloa iznenadio je sve snažnim napadom u posljednjem dijelu da bi pobijedio u intenzivnom sprintu s Koretzkyjem.

Henrique Avancini ušao je na poziciju 11.mjestu, a Nino Schurter na 29. poziciji.

Rezultati Short Track 1 Nove Mesto World Cup 2020

  1. Jose Gerardo Ulloa Arevalo 20:15
  2. Victor Koretzky 00:00
  3. Maxime Marotte 00:02

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More