Talijanski vozač Pierpaolo De Negri pozitivan na anaboličke steroide

Bivši vozač tima Nippo-Vini Fantini Pierpaolo De Negri još je jedan u nizu vozača koji su pali na doping testu.

De Negri je bio pozitivan na anaboličke androgene steroide iz uzorka prikupljenog 21. prosinca 2017. godine. 31-godišnjak je vozio za ekipu Nippo-Vini Fantini između 2014. i 2017. godine. U 2018, potpisao je za ekipu MsTina-Focus.

 

Nakon rezultata ispitivanja, De Negri je suspendiran iz natjecanja i pojavljuje se na popisu privremeno suspendiranih vozača UCI (Union Cycliste Internationale) UCI još nije dao daljnje izjave o rezultatu ispitivanja.

 

Međutim tim MsTina-Focus izdala je kratku izjavu putem Twittera u četvrtak navečer, što je potvrdilo da je De Negri bio obaviješten o rezultatu testa i da je uzorak prikupljen izvan natjecanja. Tim je uvjeren da će sportaš uspjeti razjasniti pozitivan test na anabolike, koji se kako navode pojavio prije potpisivanja ugovora za tekuću godinu.

 

Pozitivan test De Negrija znači da neće biti na startu utrke Trofeo Laigueglia u Italiji u nedjelju, 11. veljače.

 

U posljednjih nekoliko mjeseci objavljeno je niz pozitivnih analitičkih testova na nedozvoljena sredstva, uključujući imena 12 vozača koji su dali pozitivne rezultate uzoraka prikupljenih u jednom danu tijekom Vuelta Ciclista Internacional u Kostarici u prosincu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More