Metalac uspešno završio turneju u Kini

Napomenimo, na međunarodnoj biciklistickoj trci UCI 2.2 kategorije "Tour of Xingtai", koja se održala od 02.-05.09.2018. u Kini gde su biciklisti “Metalca” postigli sjajan rezultat osvajanjem drugog mesta ekipno, iza Italijanske Ekipe “Amore Vita”, a ispred Kolumbijske ekipe “Manzana Postobon”.

Na istoj trci Marko Danilović je završio na 6.mestu u generalnom plasmanu, a kao pobjednik izašao je Italian Danilo Cima. Ovog vikenda su ponovo sjajno vozili na međunarodnoj trci "Poyang Lake" na kojoj je nastupilo 140 biciklista iz 20 zemalja i 4 kontinenta.
 


Marko Pavlić je u dve najteže etape zauzeo 3.mesto, te je u generalnom plasmanu zauzeo 8.mesto, dok su Marko Danilović završili na 28.mestu i Stefanović Stefan na 37.mestu. Ostali takmicari, Dušan Kalaba, Ivan Jovanović i Nemanja Stojanović završili su u drugoj polovini biciklističkog karavana.

Ekipa Metalca na ovoj 12 dana dugoj trci od 1.200km završila je uspešno na 11.mestu, sto je sjajan rezultat ako uzmemo u obzir da su na trci nastupile 24 ekipe. Ekipu u prvom delu turneje predvodio sportski direktor Radiša Čubrić, da bi kasnije ta odgovornost pripala Đorđu Jovanoviću, dok je Lazar Dimtrijević pratio ekipu kao mehaničar.
 


"Ova turneja od 25 dana je sprovedena zahvaljući dobrim rezutatima Metalca u predhodnim godinama i dobroj organizaciji Kineskih sponzora kao i reputaciji Metalca u Kini. Takmičari i vodstvo su svo vreme odsedali u hotelima najviše kategorije na veoma kvalitetnim trkama i zahtevnim etapama  u lepim predelima Kine sa ekipama koje na raspolaganju imaju milonske budžete. Selili smo se sa jedan kraj Kine na drugi hiljadama kilometara i prebrodili razne prepreke i probleme sa veoma skromnim budžetom za razliku od mnogih ekipa koje su ranga Continental ili Pro-Continental. Ovo je bila lepa prilika da naši takmičari afirmišu i ostvare lepe zarade za naše uslove", komentirao je Radiša Čubrić.

U generalnom plasmanu trke oko Poyang Jezera koja se održavala od 12.09. – 24.09. pobedio je Holanđanin De Jonge Marten, ispred Nemca Ockeleona i Poljaka Maricz Jaceka.

Tekst i foto: Radiša Čubrić – Gile 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More