Sigurnosna obavijest iz Specializeda

Specialized je upravo izdao sigurnosnu obavijest o povlačenju Öhlins RXF 36 29/27.5+ i 27.5” Air Fork (zračnih vilica) koje orginalno dolaze ugrađene na Specialized modelima 2017 Stumpjumper, Enduro i Fuse, te 2018 Stumpjumper, Enduro, Turbo Levo i Fuse, kao i Öhlins RXF 34 Air Fork (zračnih vilica) koje su se prodavale zasebno i ugrađivale na bicikle.

Prenosimo obavijest u cijelosti:

 

Dragi Specialized vozači,

ovdje u Specialized-u, vaša sigurnost je naša glavna briga. Dakle, kad god je ona ugrožena, odmah poduzimamo akcije.

Na temelju izvješća dobivenih s terena, zaključili smo da su Öhlins RXF 36 29/27.5+ i 27.5" zračne vilice koji su ugrađene kao orginalna oprema na 2017. Stumpjumper, Enduro i Fuse, te 2018. Stumpjumper, Enduro, Turbo Levo i Fuse, kao i Öhlins RXF 34 zračne vilice koje se prodaju zasebno u trgovinama mogu sadržavati kvar u gornjoj kapici što može utjecati na vašu sigurnost. Konkretno, gornja kapica na desnoj strani na nekim vilicama možda neće biti adekvatno zategnuta, što u nekim slučajevima može dovesti do toga da gornji poklopac poopusti ili se odavije pri vožnji. Kada se to dogodi, zračni spremnik može naglo izbiti vani iz cijevi vilice te tako izravno dovesti u opasnost vozače i uzrokovati njihove ozljede. Stoga smo odlučili zatražiti od vozača da prestanu voziti, a naše trgovce i distributere da prestanu prodavati, bicikle i vilice pogođene ovom obavijesti.

Usko surađujemo u partnerstvu s Öhlinsom, i radimo da bismo što prije riješili ovaj problem. Nakon što dobijemo potrebna vladina odobrenja za naše  riješenje, izdat ćemo opoziv kako bismo popravili vilice i vratili vas što prije na Vaše vožnje. Naš napredak sa strategijom opoziva i odobrenjima od nadležnih, ažurirati ćemo na službenim Specialized stranicama OVDJE (link).

Imajte na umu da ostale Öhlins vilice, kao što je RXF 36 Coil fork (vilice sa oprugom), nisu pod utjecajem ove obavijesti.

Također, željeli bismo se ispričati zbog neugodnosti i zahvaliti se na strpljenju.

Hvala Vam što vozite sa Specialized.

Jon Goulet; Director, Global Quality and Rider Care

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More