Serbia Epic Vrnjačka banja Maraton zatvara sezonu

Ubrzo nakon prvog “Serbia Epic Zlatibor Maratona” o čijoj se atmosferi i dalje priča među biciklistima, ovogodišnju sezonu Serbia Epic zatvara sa Vrnjačka banja Maratonom koji se održava u nedelju, 22.10.2023. sa početkom u 12h.

Maraton će okupiti sve ljubitelje brdskog biciklizma, e-bike-a i Gravela i povesti ih u novu avanturu koju karakteriziraju predivna priroda i uređene staze. Nakon veoma atraktivnih, međunarodnih biciklističkih utrka u organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad održanih na Andrevlju, Petrovaradinskoj tvrđavi, Požarevcu i Beogradu, tijekom proljeća i ljetnjeg izdanja na Staroj planini, novi tip utrke donosi novo sportsko nadmetanje i zabavu u Vrnjačku banju.

XCM Maraton odvijati će se dvije staze – FUN, dužine 32 km, koja ima 900m visinske razlike i SPORT, dužine 52km, koja ima 1800 visinske razlike. Prvi “Serbia Epic Vrnjačka banja Maraton” starta i završava se na Promenadi u centru Vrnjačke banje, a staze se protežu najljepšim dijelovima Goča.

Maraton je otvoren za sve, nije potrebna licenca, nego samo dobro raspoloženje, svoj MTB, E-BIKE ili GRAVEL i naravno zaštitna kaciga. Svakog sudionika očekuje finišerska medalja na cilju, a nagradni fond sastoji se od brojnih korisnih stvari, sportske opreme i sl.

Drago mi je što ovu biciklističku sezonu završavamo baš u Vrnjačkoj banji, odnosno njenom predivnom okruženju. Biciklisti koji dolaze iz raznih krajeva Srbije i regiona uživaće u nesvakidašnjem takmičenju i zabavi, kao i posebnom izazovu koji se odnosi na raznoliku podlogu po kojoj će se voziti – asfalt, tucanik, makadam, pašnjaci i proplanci. Pozivamo vas da dođete da se zajedno vozimo, uživamo i oživimo prelepe staze Srbije” izjavio je Nemanja Vajs, direktor Serbia Epic-a.

Biciklistički klub Novi Sad i Serbia Epic već uveliko pripremaju sezonu 2024. te je u plan uvršteno i održavanje prvog UCI MTB maratona u Srbiji.

Prijave za Serbia Epic Zlatibor Maraton vrše se putem linka https://trka.rs/events/455/  a propozicije i download staza dostupni su na https://www.serbiaepicseries.com/

Serbia Epic Vrnjačka banja Maraton podržali su Opština Vrnjačka banja, Sim Novi Sad, Yason, Capriolo, Auto Čačak, Medipol, Hotel Pegaz, Hotel Fontana i Zepter.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More