MTB Maraton “Balkan Extreme 18”

Drugu godinu zaredom,  biciklisti i svi ljubitelji aktivnog boravka u prirodi,  iz Srbije i zemalja u okruženju, će  imajti  priliku da oprobaju svoju spretnost i kondiciju na MTB maratonu „Balkan Extreme 18“, čije start je ove godine 5.8.2018 godine.

Prošlogodišnji maraton okupio je više od 100 biciklista iz Srbije, Bugarske, Grčke, Makedonije i Crne Gore. Maraton se održava na terenima planina  Ostrozub , Čobanac i   Bukova Glava, a prolazi kroz mala i retko naseljena mesta kao što su Ravna Gora,  Donja i Gornja Lopušnja,  Kozilo, Jakovljevo,  Donje Gare, Vus i druga.

 MTB maratonu "Balkan Extreme 18“ je izvanredan  doživljaj,  gde možete  voziti bicikl  po planinskim predelima i  uživati u svežem vazduhu,  mirisu četinara, hrastova i  bukvi, šumskog bilja i planinskih livada .Čućete samo  šum  drveća i zvuk točkova svog bicikla, sjedinjene sa  otkucajima svoga srca,  koje vas  goni  ka cilju i pobedi. Doživećete   nezaboravno iskustvo penjaući  se  krivudavim  šumskim putevima i osvajati vrhove sa kojih se pruža  izuzetan  pogled. Osetićete  uzbuđenje  spuštajući se  strmim,  uzanim stazama i imati priliku da se osvežite hladnom vodom, dok prolazite  preko  izvora i potoka.
 


U zavisnosti od nivoa spremnosti možete se opredeliti za jednu od tri trke, na tri razlicite staze      

  • Mali maraton      27 km    1300 metara nadmorske visine
  • Srednji maraton  50 km    1900 metara nadmorske visine
  • Veliki Maraton  75km     2900 metara nadmorske visine

Staze su  kreirane i odabrane tako da ih mogu voziti kako dobro uvežbani profesionalci, tako i samostalni  rekreativci, zaljubljenici u biciklizam i ljubitelji prirode.  Na učesnicima je da odabiru stazu koju će  voziti, a organizatori će se potruditi  da ih urede i pripreme tako da svi učesnici  maratona odu zadovoljni i sa osmehom na licu. I naravno,  da dođu i  sledeće  godine.

Staze će biti obeležene markerima, zastavicama i posebno dizajniranim tablama  koje će služiti kao orjentir, a sve sa ciljem  komfornog i bezbednog kretanja. Za bezbednost  će se brinuti i  redari, kao i  dežurna ekipa  hitne pomoći, ukoliko za to bude potrebe.

Iz udruženja „Balkan Extreme “  koje je organizator maratona, naglašavaju da je ovo prvenstveno vožnja za dušu , ali  napominju i  da učesnike očekuju  i  vredne nagrade. Ipak,  i to  to nije sve,  nešto će ostati  i kao izneneađenje.

Prijave za ovogodišnji MTB  Maraton „ Balkan Extreme 18 “ na linku (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSegXRRIsCyIMrf9p6CkrDbGX3d1wI_ChfeGMMEgve3pJIqz_w/viewform)  uveliko pristižu iz svih krajeva Srbije, Makedonije i Bugarske. Najave stižu iz Bosne, Crne Gore, pa i  Hrvatske. To govori da sve veći broj poklonika biciklizma žele da se oprobaju u ovoj nesvakidašnjoj avanturi , avanturi koja će se rado iščekivati i tokom narednih godina.

Za učesnike maratona predviđena je kotizacija, koja  uključuje oficijenlu majicu maratona, organizaciju maratona, startni broj, mapu staze, GPS  snimak staze, okrepu tokom maratona, ručak i osveženje na kraju.  Prijave na dan starta su takođe moguće, ali pod određenim uslovima i sa nešto drugačijim startnim paketom.

Sve informacije   mogu se dobiti na zvaničnom sajtu  www.clubbalkanextreme.com/ i na Fejsbuk  stranici  https://www.facebook.com/events/206641046555446/ 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More