Na Kopaoniku će i ovog ljeta biti uzbudljivo

Na radost svih ljubitelja trčanja i vožnje bicikla dva velika sportska takmičenja i ove godine će se održati na Kopaoniku.

U pitanju je sedmo izdanje jedinstvene biciklističke manifestacije “Tri strane Kopaonika“ i dobro poznate brdske trke "Trail Race Kopaonik", na kojoj se okupljaju istinski zaljubljenici u planinsko trčanje.
 


Trke će se održati u ranije zakazanim terminima u periodu od 24. do 26. jula/srpnja uz pridržavanje svih propisanih mjera koje budu bile na snazi na dan održavanja događaja.

Prijave za sve zainteresovane učesnike su otvorene od 01. juna/lipnja, a vrše se putem sajta www.prijavazatrku.rs.

 Sportski vikend tradicionalno će otvoriti trka "Trail Race Kopaonik" koja će se održati u subotu, 25. jula/srpnja sa početkom u 11:00h. Učesnike očekuju dve staze različitih dužina, jedna na 7 kilometara i druga na 15 km.
 


Organizatori naglašavaju da učesnike ove godine očekuju osvježene staze tako da će svi oni koji posjete Kopaonik u ovom terminu imati priliku da se upoznaju i sa novim predjelima ove lijepe planine, radeći ono što vole. Staze su prilagođene svim nivoima spremnosti tako da će na njima uživati i rekreativci, ali i oni sa nešto više kilometara u nogama.
 


Pored redovnih kategorija, tu je i dodatna za one učesnike koji vole da trče u timu "Trka parova", izdvojena kategorija namenjena pravnim licima "Biznis Trail Race" i zasebna namenjena najmlađim učesnicima "Kids Trail Race".
 


Nedelja, 26. juli/srpanj biti će u znaku biciklizma, jer će u 10:00h startati i sedmo izdanje najmasovnijeg biciklističkog maratona u Srbiji, trke pod nazivom "Tri strane Kopaonika".
 


Na trci zbog koje je Kopaonik postao epicentar okupljanja ljubitelja biciklizma tokom ljetnje sezone ove godine okupiti će se učesnici na novim stazama koje će prolaziti novim dijelovima Nacionalnog parka Kopaonik.
 


Pred učesnicima će biti staze "Beli meda", staza "Jela" i staza "Pančić" koje ponosno nose nazive po dobro poznatim kopaoničkim znamenitostima. Slogan pod kojim se maraton održava je i ove godine "Možeš i ti" koji ima želju da ohrabri sve učesnike da se upuste u jednu nesvakidašnju avanturu zbog koje će zasigurno zavoljeti još više vožnju na dva točka u prirodi!
 


Pored glavnih dešavanja, na Kopaoniku tokom ovog  vikenda biti će organizovan i EKSPO sajam opreme u centru turističkog kompleksa "Konaci", brojni propratni sadržaji, ali i jako zanimljiva predavanja nekih od istaknutih srpskih sportista.

Mnogo je razloga zašto leto treba provesti na planini, a kako odoleti i pravom sportskom izazovu i ne upustiti se u avanture "Tri strane Kopaonika" i "Trail Race Kopaonik".

Vidimo se!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More