Najava: Unior Downhill Cup 2017.

Unior Downhill Cup u 2017. godini nam donosi novu i uzbudljivu seriju downhill utrka u Središnjoj Europi. Radi se o kupu koji će ujediniti pet međunarodnih utrka u Sloveniji i Hrvatskoj, uključujući i Downhill Lošinj koji je osvojio ponudu za organizaciju 2018 MTB Svjetskog Kupa, a naravno svaka od održanih utrka nosi nove UCI bodove.

 

Serije utrka podržava generalni pokrovitelj Unior Bicycle Tools, a započeti će 22. i 23. travnja/aprila na otoku Lošinju u Hrvatskoj. Utrka ranga UCI C1 će zasigurno privući pozornost, jer to će ujedno biti i generalna proba za otvaranje DH utrka UCI Mountain Bike World Cup za 2018 godinu.

Nakon toga organizacija se seli u Sloveniji gdje se održavaju četeri utrke klase UCI C2, koje ujedno označavaju i 25. sezonu Slovenske nacionalne serije utrka. Prva utrka se održava u svibnju/maju i vodi nas u Kranjsku Goru, gdje će se tjedan dana ranije, na istoj stazi, održavati iXS Europski Downhill Kup. Nakon toga Cerkno u srpnju održava drugu utrku koja se boduje za Slovensko Nacionalno Prvenstvo. Slijedi Soriška planina na prvi vikend u rujnu, a finale nas očekuje na stazi Svjetskog Kupa u Mariboru krajem istog mjeseca.

 

Po najavama organizatora očekuje nas visok nivo organizcije međunarodnih utrka, sa intenzivnim utrkama od strane dokazanih organizatora.

Kalendar utkra 2017. Unior Downhill Kupa              

22/23 April – Lošinj (Hrvatska), UCI Class 1              
13/14 Maj – Kranjska Gora (Slovenija), UCI Class 2  
15/16 Juli – Cerkno (Slovenija), UCI Class 2                   
2/3 Septembar – Soriška planina (Slovenija), UCI Class 2
23/24 Septembar – Maribor (Slovenija), UCI Class 2         

Više informacija možete pronaći na Službenoj stranici organizatora www.uniordownhillcup.com/en/ (LINK).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More