Održano XCE Državno Prvenstvo u Vlasenci

Proteklog vikenda Vlasenica je bila domaćin Državnog prvenstva u brdskom biciklizmu – “ELIMINATOR XCE”, koje se prvi put organizuje u BiH u ovoj disciplini.

Utrka se vozila na kružnoj stazi dužine 3,5km, koja je svojim poližajem atraktivna za gledatelje, vozila se po sistemu elininacionih krugova i po komentarima vozača bila je odlično postavljena.

"Mjesec dana smo aktivno radili na pripremama za održavanje Državnog prvenstva da bi bili u potpunosti spremni da ugostimo bicikliste i druge goste iz cijele Bosne i Hercegovine. Pred nama je bio zahtjevan zadatak, s obzirom da se prvenstvo u ovoj disciplini prvi put održava u našoj zemlji. Međutim, još u julu 2014. godine, kada smo prvi put bili organizatori Državnog prvenstva u brdskom biciklizmu, pokazali smo da smo u stanju da obezbijedimo vrhunske uslove za održavanje takmičenja, a danas čini nas sretniim kada dobivamo samo pozitivne ocjene od učesnika", izjavio je Željko Lukić, organizator utrke.

"Trka, koja se boduje za Premijer ligu Bosne i Hercegovine,  danas se vozi na kružnoj stazi Lijepa ravan, dugoj 3,5 kilometra. Vozi se u različitim kategorijama, po sistemu eliminacionih krugova. Kompanija „Boksit“ iz Milića je obezbijedila novčane nagrade, a nagradni fond je 1.600,00 KM. Ovim putem želio bi se zahvaliti prijateljima iz Aero kluba „Feniks“ iz Živinica, koji danas kao i na prethodnom prvenstvu, snimaju trku iz vazduha", dodao je Lukić.

Najbrži vozač u Elite kategoriji bio je Ivan Širić (BK Pedala) sa vremenom 4:35, drugo mjesto pripalo je Haris Hrustanović (BK Mostar) i Haris Puškar (Prkos-Cazin) na trećem mjestu.

U Juniorima slavio je Ivan Deronja (BK Livno) sa vremenom 4:37, drugo mjesto zauzeo je Dino Duratbegović (Daj krug – Bihać) i Amar Mašić  na trećem mjestu.

Kompletne Rezultate sa XCE u Vlasenici možete pogledati OVDJE.  

Foto: BK Vlasenica

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More