Najbolja srpska MTB vozačica na pripremama u Turskoj

Dobra stara Alanya i već provjerena staza. Tako bi ukratko glasio raport Jovane Crnogorac iz Turske. Srpska olimpijka u MTB biciklizmu iz Rija 2016. upravo je odavde polazila na velika takmičenja i osvajala najviša postolja.

Ove sezone, reprezentatitvka Srbije je malo pomjerila pripreme na turskom primorju, ali je prije toga vozila već tradicionalnu utrku „Kup Sunca“ na Cipru, objavio je Biciklistički savez Srbije.

– Stara baza Alanya i reprezentativne pripreme za početak sezone. Poznato je da sam je otvorila utrkom na Cipru ali tek sada mislim da je onaj pik kada govorimo o pripremama. Dosta posla me očekuje, prije nego što krenu prave utrke u aprilu i maju. Naredne dvije nedelje ću treniratu idealnim uvjetima pored mora na 20 do 25 stupnjeva Celzijusovih – počinje razgovor Jovana iz Alanyje.
 


Na što je stavljen fokus?

– Trenizni su dosta raznoliki. Imam opcije da kombiniram treninge, od ravnog do onog preko 1700 metara nadmorske visine. Volim boraviti ovdje iz razloga što dugi niz godina treniranja s kolegama iz reprezentacije tako da i sama znam putove, rute i sve ostalo što mi je potrebno.

Napravili ste malu promjenu u rasporedu?

– Ovo je prvi put da sam pripreme prebacila za mart, ali se ispostavilo kao odlična odluka s obzirom da je zima zakasnila u Beogradu. Trudim se maksimalno posvetiti trenizima i odraditi ih najbolje moguće. Imam sve potrebne uvjete za rad, i ovom prilikom bih se zahvalila Biciklističkom savezu Srbije na podršci koju mi pruža – zaključila je Crnogorčeva

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More