SRAM-ov eBike motor dolazi za tržište zahvaljujući otkupu Ampria

Već dulje vrijeme kruže glasine kako se vrši testiranje električnih motora za bicikle, a SRAM je ovaj tjedan potvrdio kupnju Ampria, odjela Rheinmetall grupe.

Amprio proizvodi motorni eBike sustav izrađen u Njemačkoj koji ima uspostavljenu Europsku servisnu bazu. Sustav je počeo sporo s OEM-ima, ali s Sramovom mrežom to bi se uskoro moglo promijeniti. Centar za istraživanje i razvoj Amprio i ispitni centri nalaze se u Düsseldorfu.

Slika Rmag pogonske jedinice s kućištem od magnezija vodeći je motor ove tvrtke i može se pohvaliti kompaktnim paketom koji teži samo 2,85 kg. Ovaj pogonski sustav sposoban je za prilagodljivi raspon pomoći do 420% i pruža besprijekornu isporuku snage usklađenu s vozačevim unosom. Isporuka okretnog momenta iznosi 75 do 90 Nm.

Uz pogonsku jedinicu, Amprio također isporučuje niz baterija klase IP65, kao i par jedinica zaslona s funkcijom daljinskog upravljanja. Kao što je općenito slučaj, softver se povezuje s iOS i Android telefonima putem Bluetootha, omogućujući krajnjem korisniku fino podešavanje funkcionalnosti i pokretanje drugih aplikacija, poput navigacije.

SRAM ima povijest koketiranja s električnim motorima za bicikle, kao i njihov rival Shimano koji je davno postigao, ulazak na tržište. Ranije su primijećene prijave patenata, što je upućivalo na razvoj eBike motora unutar tvrtke, ali naposljetku je grupa odlučila kupiti iskustvo od postojećeg i provjerenog proizvođača sustava.

Kada je CI.N pritisnut razvojem u siječnju ove godine, SRAM je bio škrt i nije želio komentirati neoznačene prototipove uočene na utrkama. Uz to, postalo je očito nakon šuškanja Eurobikea da je nešto u pripremi i doista će najmanje dva OEM-a nositi pogonski sustav iz MY23.

Niti jedna strana još nije službeno komentirala ove navode, ali odgovor izvan ureda primljen prilikom slanja e-pošte Ampriju potvrđuje ‘prijenos operacija, s formatima e-pošte koji se okreću na xxx@sram.com. Ovo je prvi otkrio Bike-EU.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More