Nakon Trebinja, Ćiro biciklijada dolazi u Mostar

Nedjelja; 07.04.2024 godine bio je u znaku biciklizma, outdoor aktivnosti za cijele obitelji i promocije Ćiro biciklisitčke staze, kao i cikloturističke ponude Hercegovine i to na dionici od Zavale do Trebinja. Organizatori Ćiro biciklijade koja se održala u nedelju bili su Biciklistički klub „Vučji Zub“ iz Trebinja i udruga Herzegovina Bike, a događaj je okupio stotinjak biciklista iz zemalja regije, sa ciljem da provedu vikend na otvorenom i promoviraju cikloturističku ponudu Bosne i Hercegovine, točnije Ćiro biciklističku stazu.

Start biciklijade bio je ispred gostionice Zavala u Zavali gdje su svi sudionici imali besplatnu okrijetu prije samog starta bicikliranja, a sudionicima je bio i osigurana besplatna posjeta Spilji Vjetrenica.

Na dionici dugoj 45km sudionici su biciklirali uz prelijepo Popovo polje, obilazili stare Ćiro stanice, naručito onu u mjestu Hum koja je ujedno i najveća, a na kojoj je bilo skretište za Trebinje i dalje Crnu Goru ili pak prema Dubrovniku u Republiku Hrvatsku.

Naša biciklijada se odvojila prema Trebinju, prelijepom malom gradiću na jugu Hercegovine koji nas uvijek oduševi svojom ljepotom, a domaćini su nakon slikanja ispred Ćiro vlaka za sve sudionike događaja osigurali i degustaciju domaćih proizvoda u Hercegovačkoj kući, obilazak Starog grada Trebinja uz kavicu među zidinama starog grada na hercegovačkom suncu.

Kao što smo najavili u naslovu, nakon Trebinja već ovog vikenda očekuje nas Ćiro biciklijada na donici od Mostara do Čapljine, odnosno promocija prvog dijela Ćiro pruge koja nas vodi pored Starog mosta, u posjetu Blagaju, te dalje pored manastira Žitomislići do Čapljine i starog grada Počitelja.

Za sve sudionike osigrana je pratnja kombijem u kojem će se nalaziti okrijepa, brzi servis i prva pomoć, a nakon posjete Počitelju, osiguran je ručak za sve sudionike u restoranu Storia, koji je ujedno i VIP član udruge HerzegovinaBike. Stoga, ovim putem organizatori mole sve zainteresirane za sudjelovanje da se prijave putem linka: kako bi smo imali točan broj sudionika i osigurali obroke za sve one koji planiraju doći.

Start biciklijade je u nedelju; 14.04.2024 godine ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača (Rondo), a osigurana je i policijska pratnja na dionici od Mostara do Blagaja i dalje preko Kosora do Bune kada ćemo prijeći Bunske kanale i biciklirati desnom stranom Neretve kroz Baćeviće dionicom koja nije prometna.

Zainteresirani ste za sudjelovanje? Još uvijek se možete prijaviti – OVDJE.

Trebate još informacija? Posjetite HerzegovinaBike web stranicu (link) ili jednostavno otiđite na Facebook događaj Ćiro biciklijada (link) za više informacija.

Organizatori se ovim putem zahvaljuju svojim prijatlejima i sponzorima koju su podržali biciklijadu Ćirinom prugom: Generalni pokrovitelj – HT Eronet; Prijatelji Grad Mostar i Turistička zajednica HNŽ/K; te tvrtke: Continental Tires, Škoda Apolo, Agencija REDAH i trgovina Capriolo SC Mostar.

U svakom slučaju, Nedelja 14.04.2024. sa startom u 10.00h ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača (Rondo) počinje naše druženje na Ćiro biciklističkoj stazi. Svi ste dobrodošli!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More