Specialized Allez Sprint dobiva disk kočnice

Disk kočnice se nastavljaju širiti u Specialized cestovnoj ponudi, a sada tvrtka je prezentirala Allez Sprint bicikl koji je nadograđen sa disk kočnicama, dok modeli sa tradicionalnim obodnim ili tzv. V-Breake kočnicama dobiva nove boje okvira.

Ono što je vidljivo na novom Allez Sprint modelu jesu namjere tvrtke za povećanjem performansi dodavanjem dodatne razine krutosti, sa oba kroz-osovinu zatezača kotača, kao i dodavanjem disk kočnica.
 


Allez Sprint je predstavljen prije nekoliko godina i sa sobom je prezentirao D'Alusio Smartweld tehnologiju, proces izgradnje koji se koristi u glavi cijevi i pogonskom dijelu za koji se tvrdi da poboljšava krutost i čvrstoću okvira. To uključuje hidroformirane cijevi s zakrivljenim rubom koje stvaraju besprijekornu izgradnju i čiste linije okvira bicikla. Allez Sprint također se razlikuje od ostalih Allez modela s aero oblikovanim okvirom.
 

 


Bicikl je sada dostupan s disk kočnicama, što je prvi put da je Allez ponuđen u opciji sa disk kočnicama. Također, sada koriti već standardni kroz-osovinu 12mm zatezač kotača, baš kao i Tarmac SL6 disk. Dok disk kočnice nude veću zaustavnu snagu, Specialized također kaže da imaju znatno veću razinu modulacije i zbog toga dodaju na boljoj upravljivosti i kontroli vaše vožnje.
 


Tvrtka nastavlja izgradnju sa svojim EP5 premium aluminijskim okvirom s D'Aluisio Smartweld tehnologijom za koju kažu da nudi dobru ravnotežu između snage, čvrstoće i težine.

Okvir dolazi s S-Works FACT karbonskom vilicom i to istom onom koju nalazimo na S-Works tarmac disk modelu koji se nalazi na samom vrhu Specialized ponude. Allez Sprint i Allez Sprint Disk također dolaze sa Venge FACT sjedišnom cijevi koja dodaje neke aerodinamičke prednosti vašoj vožnji.
 


CIJENE

Pitate za cijenu? Allez Sprint Comp Disk bicikl, po informacijama koje smo dobili, koštati će cca. 2.000,00€, a opremljen je s Shimano 105 grupacijom s hidrauličnim disk kočnicama, Praxis Zayante pogonskim setom s KMC lancom i DT R470 kotačima obloženim s Specialized Turbo Pro 26mm gumama.

Ukoliko ste ipak vjerni obodnim (V-Breake) kočnicama, Allez Sprint Comp će biti dostupan po cijeni od cca.1.600,00€ i opremljen je Shimano 105 grupacijom s istim kotačima, gumama kao model sa disk kočnicama.
 


Okvir Sprint Disk košta 1.400,00€ i dolazi u različitim bojama, uključujući Red Hook ograničeno izdanje. Naime, Specialized je prezentirao i vrlo ograničeno izdanje Red Hook Crit LTD boja koje je dizajnirao slikar Michael Reeder. Nema dvojbe da dizajn doista izgleda sjajno. Kao što smo rekli, Red Hook Crit LTD okvir također, dolazi po cijeni od 1.400,00€.

DIZAJN BOJA


Specialized je uložio napore kako proizveli neke vrlo jasne dizajnerske radove i grafiku boja, a novi Allez Sprint nije isključen iz ovoga. "Allez Sprint bicikli i okviri opet pokazuju kreativnost našeg mladog dizajnerskog tima", kažu u Specializedu.
 


Sve obožavatelje aluminijskih okvira obradovati će vijest da je Specialized konačno ponudio svog najboljeg aluminijskog "racera" s disk kočnicama, iako pomalo kasne za konkurencijom. Cannondale je u posljednjih nekoliko godina imao jako velike uspjehe sa svojim CAAD 10 i CAAD 12 modelima koji dolaze s disk kočnicama, a disk kočnice su viđene i na još nekoliko brendova u ponudi cestovnih aluminijskih bicikla.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More