Ne dopustite da nemogućnost vožnje utječe na vašu liniju

Ovi jednostavni savjeti će vam pomoći da se spriječi debljanje kad ne možete voziti iz bilo kojeg razloga.

Nemogućnost da vozite svoje biciklo zaista zna biti neugodna stvar. Bilo da ste ozlijeđeni, vremenske prilike vam ne dopuštaju, čekate na popravak vašeg bicikla, ili pak bilo koja druga situacija koja vas priječi u vašoj vožnji. To često može utjecati na vašu psihu, kao i na promjenu u vidu povećanja kilograma. Iako je teže ostati fit kada niste u stanju voziti, to je svakako moguće. Evo šta možete učiniti kako bi spriječili debljanje.

Stanite na vagu                                                                 

Iako ne vozite, dobra je ideja vagati se jednom tjedno. Bit ćete svjesni svojih promjena, što je prvi korak u sprečavanju debljanja.

Priuštite si nagradu                                                                                          

Umjesto da se nagrađujete s hranom, čak i ako je bez šećera, masti ili bez kalorija, počastite se nečim dugotrajnim. Kupite si novi dres, dobru knjigu ili novi cd s pjesmama koje vas motiviraju.

Nemojte se prestati kretati  

Razne aktivnosti će vam pomoći. Ako ste u mogućnosti, razmislite o cross aktivnostima kojih ima na pretek, a pomoći će vam u održavanju željene forme koju ste teško stekli. Čak i hodanje oko vašeg kvarta pomoći će vam sagorijeti više kalorija nego sjediti na kauču. Također, iskoristite priliku da budete aktivni tijekom cijelog dana: Koristite stepenice umjesto lifta.

Ne liječite svoje emocije hranom                             

Tako često jedemo da ublažimo stanje dosade, tjeskobe, stresa, tuge, ili neki drugi neugodan osjećaj. Takvo riješenje ne donosi nikakve koristi. Idite van, očistite auto, nazovite prijatelja, slušajte neku melodija koja vas diže, ili jednostavno sakrijte hranu iz vašeg vidokruga što itekako može biti od pomoći. Napravite popis alternativa za jesti kada vas uhvati želja za nekim grickanjem.

Kada jedete usporite                                                                                        

Postoje načini da se jede manje, bez osjećaja izgladnjivanja. Odaberite manji tanjur i nećete biti u mogućnosti da se gomila što više kalorija. Pokušati usporiti! Istraživanja su pokazala da kada ljudi jedu polako, oni zapravo uzimaju manje kalorija. Pokušajte sažvakati svaki zalogaj barem 10 puta. Tad će vaš želudac brže poslati signal vašem mozgu za osjećaj sitosti.

Postavite kalorijski cilj i držite ga                                      

Postoji mnogo resursa na raspolaganju koji će vam pomoći u određivanju koliko kalorija vam treba svaki dan. Možete procijeniti svoje kalorijske potrebe pretraživanjem na internetu (što nije uvijek točno), prijavite se na aplikaciju (što je bolje, ali ne uvijek točno) Jednom kada znate vaš kalorijski "proračun", možete početi pisati dnevnik i napišite sve što pojedete. Prema kraju dana, zbrojiti kalorije i vidite koliko ste blizu svog limita. Ako ste završili dan u kalorijskom deficitu, čestitamo! Vi ste jedan korak bliže gubitku težine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More