Kako ostati rashlađen na treningu u zatvorenom

Nova istraživanja pokazala su da ostati rashlađen tijekom vožnje u zatvorenom prostoru utječu da radite i trenirate jače.

Teško je ostati motiviran kada vozite u svom podrumu, dnevnom boravku ili vašoj sobi buljeći u zid, i brojeći minute dok znoj iznova teče. Nova istraživanja pokazuju da ostati rashlađen tijekom treninga u zatvorenom, donosi mnoge prednosti za samog vozača. Pročitajte što neki pro vozači kažu, i kako se oni bore s toplinom, i znojem.

Koristite ventilator                               

Jeremy Powers, Aspire Racing (Ciklokros)
Ja koristim ventilator, te ne zagrijem prostor gdje treniram da se ne bih pretjerano znojio. Također imam ventilator na svom trenažeru koji me dodatno hladi.

Janel HOLCOMB, Optum Pro Team (Cesta)
Koristim podni ventilator.Usmjerim ga da zrak cirkulira sa poda prema tijelu. I poput čarolije znoj nestaje, i mogu jače trenirati.

Trenirajte u hladnom                                     

Ted King, Cannondale Pro Team (Cesta)
Volim otvoriti garažu, i voziti u njoj. Posebno volim voziti kada je vani snijeg.

Elle Anderson, Kalas-NNOF Cycling Team Company (Ciklokros)
Nisam koristila ventilator već dugo vremena. Kad sam u Belgiji vozim u garaži jer je hladnije, ali kada sam vozila tijekom cijele zime u Engleskoj koristila sam ventilator. Ventilator stavim točno ispred prednjeg kotača. Zatim stavim slušalice i uživam.

Naučite voljeti toplinu                                               

Tayler Wiles, Specialized Lululemon  (Cesta)
Da budem iskrena, nikada ne vozim trenažer. Ponekad kada treniram koristim valjke vani.  Zapravo, kad sam u Utahu u posjeti obitelji zimi i snijeg je, otvorim samo prozor. Volim znoj.

Raznovrsnost je ključ uspjeha                                          

Katie Compton, Trek cyclocross Collective (Ciklokros)
Ne treniram dugo da bih trebala ventilator. Izidjem vani vozim kada mogu, ili odem na trčanje. Ako vozim unutra, koristim valjke i to samo za oporavak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More