Novi Olimpijski bodovi na UCI C1 “Čačkalica” u Požarevcu

Serbia Epic serija počela je spektakularno! Poslije Andrevlja i takmičara iz 22 zemalja svijeta na olimpijskoj stazi, utrka za Olimpijske bodove nastavljena je u Požarevcu. Utrka “Čačalica” ponovo je upisala Požarevac na svjetsku mapu brdskog biciklizma, a ove godine organizacija otišla je korak dalje, te je organizirana UCI utrka prve kategorije. Atrakcija međunarodnog brdskog biciklizma dovela je u Požarevac bicikliste iz Meksika, Irana, Rumunije, Kazahstana, Ukrajine, Mađarske, Češke i drugih zemalja.

Kvalifikacione bodove za predstojeće Olimpijske igre u Parizu osigurali su Virag Bužaki iz Mađarske kao prvoplasirana u kategoriji žene Elita, Alina Sarkulova iz Kazahstana, te drugoplasirana i Marija Šerstiuk iz Ukrajine koja je zauzela treće mjesto. U kategoriji muškarci Elita, prvo mjesto osvojio je Dmitro Titarenko iz Ukrajine, drugo Volodimir Obukivski iz Ukrajine, a na trećem mjestu našao se Amando Martinez Galvan iz Meksika.

Specijalnu podršku za ljubitelje sporta omogućenu od strane Serbia Epic-a i kompanije Bambi predstavlja Bambi staza zdravlja koja je obilježena i trasirana u parku prirode Bukovik. Ova prirodna staza krasiti će predivan krajolik kod Požarevca, prolazeći kroz šumarke i pored Beranjskog jezera.

U godini kada srpski biciklisti slave 140 godina biciklizma u Srbiji, Serbia Epic proslavlja ovaj veliki jubilej uz utrke najvišeg ranga i afirmaciju našeg sporta u svijetu.

Utrku su organizirali Srbija Epik, BK Novi Sad i Sportski savez Požarevca uz veliku podršku Grada Požarevca i gradonačelnika Saše Pavlovića, a utrku je svečano otvorio član gradskog vijeća zadužen za sport Milan Jović zajedno sa zamjenikom gradonačelinka Predragom Mijatovićem.

Nakon što je Srbija do sada imala priliku da ugosti i prati sportiste iz mnogih svjetskih i zemalja regiona kao što su Irska, Južnoafrička Republika, Australija, Meksiko, Austrija, Italija, Ukrajina, Mađarska, Kazahstan, Grčka, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora itd. Serbia Epic serija utrka donijela je našoj zemlji status jedne od najtraženijih država za takmičenje ovog tipa. Serbia Epic će u 2024. predstaviti novine u vidu uvođenja trail utrka, te izaći iz okvira biciklizma i promovirati svojevrsni festival zdravlja i sporta, orijentiran ka porodicama i svim generacijama. Specijalnu podršku za ljubitelje sporta omogućenu od strane Serbia Epic-a i kompanije Bambi predstavlja Bambi staza zdravlja koja je obilježena i trasirana u parku prirode Bukovik. Ova prirodna staza krasi predivan krajolik kod Požarevca, prolazeći kroz šumarke i pored Beranjskog jezera. Bambi stazu zdravlja svečano je otvorila Andrea Stamenković ispred kompanije Bambi.

Pored velike utrke u Požarevcu, Serbia Epic serija uspješno je utabala biciklističke staze koje će biti centar dešavanja brdskog biciklizma ponovo na Petrovaradinskoj tvrđavi – Petrovaradin Fortress bike festivalu 27. i 28. aprila/travnja, poslije koje se seli u Vrnjačku Banju, na Staru planinu i Zlatibor.

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia EPIC nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom svijeta.

Značajne utrke visokog ranga u Požarevcu realizirane su zahvaljujući gradonačelniku, Saši Pavloviću koji je prepoznao kvalitet ove manifestacije i mogućnost da se Požarevac upiše na svjetsku mapu biciklizma, kao i da poboljša turističko-sportske kapacitete grada.

Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad, uprava za sport i omladinu, uprava za kulturu i uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Požarevac, Opština Vrnjačka Banja, Opština Knjaževac, Pošta Srbije, Bambi, Hormann, Yason, Minaqua, Capriolo, SIM Novi Sad, NS grafo prom i Proteo.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More