Tirreno – Adriatico: Rogliču etapna pobjeda

Primož Roglič (Lotto NL-Jumbo) pobjednik je treće etape utrke Tirreno – Adriatico. Slovenac je na brdski cilj u Treviu stigao 3 sekunde brže od Adama Yatesa (Mitchelton-Scott), dok je treće mjesto zauzeo Tiesj Benoot (Lotto Soudal) sa 6 sekundi zaostatka.

Roglič je napao na ulasku u posljednji kilometar utrke te stvorio blagu prednost dok je glavna grupa reagirala. Yates je izgledao kao jedini vozač koji bi mogao ugroziti Rogličevu pobjedu u posljednjih 500 metara, ali nije ga uspio uhvatiti. Pobjednik klasika Strade Bianche Benoot pokazao je odličnu formu na posljednjem usponu te se popeo na treću stepenicu pobjedničkog postolja.

Geraint Thomas (Team Sky) preuzeo je vodstvo u generalnom poretku. Velšanin je na današnjoj etapi zauzeo četvrto mjesto što je bilo dovoljno da obuče lidersku majicu. Thomas ima isto vrijeme kao i Greg Van Avermaet (BMC Racing), dok treće mjesto drži Britanac Chris Froome.

Tirreno – Adriatico se nastavlja sutra četvrtom, kraljevskom etapom koja završava dugim usponom na Sarnano Sassotetto te se očekuje da će unijeti velike promjene u generalni poredak.

Rezultati 3. etape:

 1. Primož Roglič, LottoNL-Jumbo
 2. Adam Yates, Mitchelton-Scott
 3. Tiesj Benoot, Lotto Soudal
 4. Geraint Thomas, Team Sky
 5. Rigoberto Uran, EF Education First-Drapac
 6. Mikel Landa, Movistar
 7. Gianni Moscon, Team Sky
 8. Romain Bardet, Ag2r La Mondiale
 9. Wilco Kelderman, Team Sunweb
 10. Bob Jungels, QuickStep Floors

Generalni poredak:

 1. Geraint Thomas, Team Sky
 2. Greg Van Avermaet, BMC Racing
 3. Chris Froome, Team Sky
 4. Damiano Caruso, BMC Racing
 5. Michal Kwiatkowski, Team Sky
 6. Bob Jungels, QuickStep Floors
 7. Wilco Kelderman, Team Sunweb
 8. Davide Formolo, Bora Hansgrohe
 9. Tom Dumoulin, Team Sunweb
 10. Rigoberto Uran, EF Education First-Drapac

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More