Novi Trek Emonda je brži nego ikad ranije

Nismo ga još uvijek vozili, ali s obzirom na sve informacije koje kruže društvenim mrežama o novom Trek Emonda, zaključili smo da će i naši čitatelji voljeti dodatne informacije o novoj Emondi.

Stoga smo odmah kontaktirali naše partnere iz TREK BIKE CENTAR Sarajevo, te u sljedećim redovima donosimo sve ono što trebate znati o njihovom novom biciklu.
 


Sjećate se onih divnih profesionalnih cestovnih utrka koje smo obožavali gledati na malim ekranima? Doba je korone i prošlo je neko vrijeme otkako se profesionalci "bore" jedni protiv drugih za našu zabavu, al da vas podsjetimo to je ono gdje super mršavi ljudi nevjerojatno brzo idu uzbrdo i velikim brzinama jure niz brda, te satima žestoko voze po ravnim cestama. No nadamo se, da će uskoro neke utrke ugledati svjetlo dana, a kad se to i dogodi, Trek-ovi profesionalci će se voziti na svom novom cestovnom biciklu – Trek Emonda treće generacije. Nova Emonda nije samo lakša, nego je i brža zahvaljujući tonama aerodinamičkog testiranja i poboljšanja.
 


Učinkovitijim novi Emonda okvir još aerodinamičnijim nije bilo baš teško budući da je prethodna iteracija Emonda imala praktički nultu aerodinamičku optimizaciju. Ali dodavanje smislene aerodinamičke prednosti uz postizanje krutosti okvira koja se očekuje od čistokrvnog natjecateljskog bicikla pro-kalibra, uz održavanje jako cijenjene upravljivosti koju je imala prethodna Emonda i dodavanje osobina prilagođenih vozaču i specifikacija koje donose bezbrižnost poput poput navojnog ležaja pogonske osovine – a sve to sa dodavanjem samo 33 grama (SLR okvir) – prilično je velik podvig.

 

 

U nastavku teksta pronaći ćete novitete koje možete pronači na novom Trem Emonda SLR biciklu i što ga zapravo čini jednim od najbržih bicikla u pro-pelotonu.

ŠTO JE SVE TREK EMONDA? 
 


– Emonda je natjecatelj, brdaš i sprinter!

Emonda je najlakši cestovni bicikl. Izgrađen je za vrhunske uspone na brdo i epsku jurnjavu na ravnicama. Savršen bicikl za dane kada krenete na natjecanja, odazovete se na neke grupne vožnje ili se pak odlučite za epsku solo misiju. Ukratko, Emonda nudi performanse koje su na sljedećoj razini i pobjedu gotovo svugdje i u svakom trenutku.
 


– Za koji tip vozača je Emonda savršena?

Emonda će zadovoljiti sve bicikliste koji cijene sveobuhvatnu sposobnost cestovnog bicikla i potrebu za brzinom. Ulazite li u utrku sanjate o podijumu? Tražite li poboljšane performanse za vrijeme vikend vožnji u organizaciji vašeg biciklističkog kluba? Jeste li vukodlak koji lovi KOM-ove Strava segmente? Bez obzira na vaše zahtjeve i razloge za maksimiziranje svojih potencijala, Emonda sve to isporučuje. Izuzetno krut okvir nudi eksplozivan prijenos snage koji će vas raketno podići i na najvećim usponima. Emonda nudi besprijekorno dopadljiv osjećaj, a vozačima pruža pouzdanu stabilnost na brzim i vrtoglavim nizbrdicama.
 


– Zbog čega je nova Emonda 2021. bolja?

Nova generacija Emonde je bolja nego ikad ranije. Trek se vratio unatrag kroz svaku fazu razvoja i pobrinuo se kako bi novi modeli bili lakši, brži i jači.

Nastavite čitati da istražite detalje i otkrijete kako će Emonda vaše sposobnosti dovesti na sljedeću razinu.
 


NADOGRADNJE NA EMONDA 2021. 
 


– OCLV 800: Lakše ne ide

Emonda je nevjerojatno lagan bicikl. Za ovo bilo je potrebno nekoliko godina testiranja, ali Trek je uspio poboljšati Emondinu krutost i aerodinamični dizajn, istovremeno odbijajući dodatnu težinu okvira. I SLR i SL modeli se odlikuju s Trekovim ultra-djelotvornim OCLV karbonskim okvirom koji redefinira mogućnosti cestovnih bicikla. Međutim, ovogodišnji SLR okviri imaju koristi od potpuno novog karbonskog vlakna, OCLV 800. Uz okvire čija težine ide ispod 700 grama, OCLV karbon serije 800 postiže najbolju krutost u odnosu na težinu koju je Trek ikad razvio, te podiže razinu za tehnologije cestovnih bicikli.

Kada je vaš bicikl lagan poput susjedove minijaturne pudlice, nijedan PR nije siguran. 
 


– 30% snažniji karbon

Kao što smo rekli ranije, Nova Trekova OCLV 800 karbonska vlakna nisu samo pero-laganas, već su i snažnija. Trek izvještava da je OCLV 800 za 30% jači od prethodne serije uz zadržavanje svih prednosti krutosti. Čvrsti materijal okvira ključan je kod dizajniranja najlakšeg i najaerodimaničnijeg bicikla.

JOŠ BRŽI I AERODINAMIČNIJI NEGO IKAD RANIJE 
 


– Brži za cijelu minutu po satu

Kako bi dokazali svoj napredak, Trek je svoj novi Emonda proveo kroz rigorozno testiranje. Brojevi ne lažu; Emonda je ranije bio brz bicikl, ali sada je još i brži. Poboljšana aerodinamika Emonde uštedjela je 18 sekundi na sat na usponima od 8%, a vrtoglavih 60 sekundi na sat po ravnom terenu. Samo ćemo kazati: ovo je ludilo!
 


– OCLV 800 Aerodinamika

OCLV 800 je nevjerovatno lagan karbon, ali to je samo dio jednadžbe koji Emondu čini munjevito brzim cestovnim biciklom. Trekov najnoviji karbon omogućava da dizajn okvira bude još aerodinamičniji bez dodavanja dodatne težine koja se obično povezuje s cijevima okvira koji su prošli kroz aero dizajn.
 


– Novi Aero RSL upravljač/lulica – kombinacija

Potpuno novi Aeolus RSL sustav upravljača/lulice razvijen je zajedno s Emonda 2021. Napravljen je od super lakog OCLV karbona i brži je od prethodnog sustava za gotovo 10%. Uz to, novo interno usmjeravanje čini da vaši kablovi u osnovi nestaju i još uvijek je Blendr kompatibilan.
 


– Novi Aeolus RSL 37 set kotača

Također razvijeni s novom Emondom tu su novi i poboljšani Bontragerovi kotači Aeolus RSL 37. Ovaj nevjerojatno lagan aero kotač napravljen je za uspone i pomaže da se natjecateljski stroj Emonda provuče kroz vjetrove sa smrtonosnim učinkom.

GEOMETRIJA TREK EMONDA 2021.

Geometrija je nadograđena na H1.5 FIT

Novi Emonda bicikli nadograđeni su na još aerodinamičniji položaj u vožnji. H1.5 fit omogućuje muškarcima i ženama da zadrže agresivan, aerodinamični položaj koji maksimizira svaki prijenos snage.

Želite saznati više o novom Trek Emonda biciklu, pređite na službenu TREK web stranicu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More