Primož Roglič prvi put u karijeri prvak Slovenije

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je odnijeo pobjedu na Državnom prvenstvu Slovenije, ostavivši iza sebe mladog Tadeja Pogačara na drugom mjestu.

Utrke su se vratile nakon što je iskontrolirana pandemija corona virusa u većem dijelu Europe, a prvi događaj bila je cestovna utrka Državnog prvenstva Slovenije. Utrka je bila dugačka 145,8 kilometara na ruti koja je spajala Cerklje i Ambroz pod Krvavcem i koja je završavala sa usponom od 8,3 kilometra koji je imao najveći nagib od 7,8%.

Iako je Slovenija prva zemlja u Europi koja je proglasila kraj pandemije Covid-19, javna okupljanja i dalje moraju biti do 200 ljudi, a preporučuje se socijalno distanciranje. Ali gledajući slike, izgleda da su stvari bile baš kao što su bile i prije pandemije.

Utrka je imala rane napade vozača poput Jana Tratnika, Matića Groselja, Nika Cemazara. Tratnik je bio posljednji čovjek koji je ostao ispred tijekom prvog dijela posljednjeg uspona, a ubrzo mu se pridružio Roglič.

Vozač Bahreina McLarena ubrzo je pao u poretku, a nekoliko metara kasnije, Tadej Pogačar iz UAE Team Emirates pridružio se Rogliču ispred. Dvojica asova borila su se do posljednjeg kilometra, ali vozač Jumbo-Visme pokazao se najjačim na svojoj prvoj trci 2020. godine, uzevši naslov državnog prvaka prvi put u karijeri. Pogačar je prešao ciljnu liniju na drugoj poziciji, a na treću stepenicu završnog postolja stao je Matej Mohorič iz Bahreina McLarena.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More