Odličan početak 2018.sezone za Demira Mulića

Najbolji crnogorski biciklista Demir Mulić, pobjednik je trećeg po redu tradicionalnog međunarodnog XC maratona u Tirani.

Crnogoski biciklizam ima razloga za još jedno veliko slavlje. Najbolji crnogorski biciklista Demir Mulić, pobjednik je ovog prestižnog međunarodnog XC maratona u Tirani. Prelijepi Božićni dan sa čak 19 stepeni, okupio je 94 takmičara u četiri uzrastne kategorije. Nestvarni krajolici okoline Tirane bili su jako izazovni za sve takmičare. Dužinu on 74km sa 4300m visinske razlike, Mulić je savladao za 3 sata i 9 minuta, ostvarivši ubjedljivu pobjedu uz prednost od 18 minuta za drugoplasiranim.

  

Veliki nagradni fond bio je motiv za sve takmičare iz okruženja. Ovo je bila idealna prilika za mulića da osjeti trenutnu formu, ali i oproba novi bicikl svog generalnog sponzora tima "Tempo".
Odmah nakon završetka trke, Mulić je za pet međunarodnih televizija između ostalog izjavio: "Već drugu godinu za redom sam tu i odnosim pobjedu na ovom prelijepom maratonu. Za mene su maratonske trke uvijek prvi izbor, iako sam trenutno u jakom trenažnom procesu na visinskim pripremama. Kada mi je organizator saopštio datum, odmah sam pristao da dođem sa svojim timom. Odbrana titule prošlogodišnjeg pobjednika nije bila jednostavan zadatak, ali evo, ispostavilo se kao odličan rezultat. Veliku zahvalnost dugujem svojoj porodici, Timu, Biciklističkom Savezu Crne Gore, Opštini Bijelo Polje i brojnim sponzorima koji omogućavaju da moj pripremni period bude na vrhunskom nivou. Još jednom se zahvaljujem organizatorima koji su za sve učesnike stvorili sjajnu atmosferu i doživljaj XCM takmičenja".

 

 

Na mjestu starta ovogodišnjeg maratona, čelnici biciklističkog saveza Albanije i Kosova poželjeli su uspješan rad novoformiranom biciklističkom Savezu Crne Gore i prenijeli pozdrave Predsjedniku Dejanu Popoviću i Generalnom Sekretaru Saveza, Siniši Milidragu, uz želju da crnogorski biciklizam bude vodeći u Regionu, a svim crnogorskim takmičarima puno sreće u nastupajućoj sezoni. Takođe, raduju se daljoj saradnji i plasiranju svojih takmičara na predstojećim drumskim i MTB trkama u Crnoj Gori.

Uskoro nas očekuju rezultati i detaljnije fotografije tokom takmičenja.

Biciklistički klub "MFR – Tempo"

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More